România suspendă testarea COVID la copii pe termen nelimitat, în timp ce în Europa devine rutină

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.01.2022 - 14:54
În timp ce în Europa testarea COVID în scoli devine rutină, România o suspendă pe termen nelimitat / Times of Israel

Numărul cazurilor de coronavirus crește și în Europa și în România, după ce omicron este sau devine dominant în comunități. În acest moment există 108 pacienți minori internați, din care 99 sunt internați pe secții și 9 la terapie intensivă.

SHARE

Potrivit cifrelor graphs.ro, „se vede o creștere evidentă a numărului pacienților minori internați. S-a dublat și proportia pe care o au din total. Luna trecută, existau în jur de 2% minorii din totalul pacienților internati, acum sunt peste 4%”.

Citește și: DDS Diagnostic are pe stoc 2.400.000 de teste COVID pentru elevi, pe care le poate livra imediat

Cresc internările, se închid testările

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat că nu vor fi teste în școli deoarece licitațiile sunt contestate.

„Astăzi (ieri n.red) au mai depus încă două firme, și uitați-vă cum au lucrat, cel puțin încă o firmă au depus contestații pe același lucru, au așteptat până în ultima zi și au depus astăzi, adică ne blochează mai departe… Există termen, dar termenul poate să fie mi se pare și 15-20 de zile. În mod normal, fiind situația care este, noi sperăm că va fi tratat cu celeritate”, a spus Raed Arafat.

Citește și: Teste COVID pentru elevi, luate prin firme conectate cu PSD, cu Botezatu și care reciclează deșeuri

Data fiind situația existentă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a îndemnat părinții să își testeze copii acasă.

Potrivit legii, DSU se ocupă de depozitarea și distribuția testelor de salivă către inspectoratele școlare. Ulterior, inspectoratele trimit aceste teste școlilor și copiilor.

În timp ce în România nu se știe când se va relua testarea în școli, Europa o accelerează

Guvernul britanic s-a angajat să trimită unități de ventilație și un număr suficient de kituri  de testare COVID-19 în școli pentru a se asigura că acestea funcționează în siguranță, în ciuda ratelor de infecție în creștere în Marea Britanie, scrie AP.

În Germania, testarea este o rutină

În Berlin, ministrul local al educației a declarat că vor fi efectuate teste zilnice pentru copii în prima săptămână de școală. Dar Astrid-Sabine Busse a declarat pentru RBB Inforadio că planurile actuale prevăd ca acestea să fie reduse la trei teste pe săptămână.

Testarea este deja o rutină absolută la școală, înainte de cursuri, a spus ea.

Franța, trei teste pentru întoarcerea în clase

Peste 12 milioane de copii francezi s-au întors la școală, cu noi reguli menite să încetinească răspândirea virusului. Copiii francezi de la vârsta de 6 ani sunt obligați să poarte mască în sălile de clasă.

Dacă un copil este pozitiv, toți ceilalți copii din aceeași clasă trebuie să se testeze negativ de trei ori în următoarele patru zile pentru a rămâne la școală. Primul test antigen sau PCR trebuie efectuat de un profesionist din domeniul sănătății, urmat de autotestări la fiecare două zile. Acestea urmează să fie furnizate gratuit de farmacii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te