Mercedes face o fabrică la 140 km de România. Viktor Orban a negociat sub protecția armatei

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.06.2024 - 14:59
Mercedes face o fabrică la 140 km de România. Viktor Orban a negocit sub protecția armatei - Foto: profimedia Images (Imagine cu caracter ilustrativ)

Mercedes face o fabrică la 140 km de România. Viktor Orban a negocit sub protecția armatei. Ungaria atrage tot mai multe investiții în industria auto, în pofida apropierii lui Orban de Putin.

SHARE

Viktor Orbán a acordat vineri dimineață un interviu la Radio Kossuth și a vorbit despre negocierile sale externe și evoluțiile conexe din Ungaria, despre politica UE și despre războiul ruso-ucrainean.

Mercedes face o fabrică la 140 km de România. Viktor Orban a negocit sub protecția armatei

Citește și: Xi Jinping „l-a cumpărat” pe Orban, cu 7.800.000.000 euro. Drumul Mătăsii trece prin Ungaria

Interviul a avut loc într-un format neobișnuit, întrucât premierul se află încă în Germania. Întrebările i-au fost adresate la Berlin, unde s-a întâlnit recent cu cancelarul Olaf Scholz.

Înaintea cancelarului, el s-a întâlnit cu "întreaga echipă de conducere a Mercedes, iar cu câteva zile mai devreme i-a primit la Budapesta pe șefii marilor companii europene.

"Mercedes este un bun exemplu pentru a înțelege importanța relațiilor germano-ungare. Mercedes creează acum o investiție în Ungaria care va însemna 3.800-4.200 de noi locuri de muncă în Kecskemét", a declarat Viktor Orbán. 

4.000 locuri de muncă

„Am fost lăsat să intru într-o fabrică Mercedes, sub pază armată strictă și am jurat să păstrez secretul”. Index.hu spune că Orban a negociat investiția Mercedes, „sub escortă înarmată într-o uzină ultrasecretă”.

Premierul a spus că întreaga industrie germană trece printr-o transformare majoră, inclusiv Deutsche Telekom, de exemplu, iar întrebarea este "dacă există sau nu un loc pentru maghiari în această situație".

"Iar răspunsul este că va exista. De aceea am fost în discuții cu șefii marilor companii, de aceea am fost în discuții cu Mercedes [...] pentru că aceste evoluții se desfășoară în mare parte în Ungaria [...] avem multe câștiguri economice", a declarat Viktor Orbán. El a adăugat: "Anul viitor vor fi alegeri aici și nu aș spune că partidul cancelarului se descurcă foarte bine [...], dar cine știe ce va aduce viitorul".

De asemenea, referitor la motivul pentru care este important ca Ungaria să negocieze cu Germania, el a spus că, dacă nu avem aceste relații, "nu putem vinde produse [...] nu putem trăi ca acum, doar că mult mai rău", motiv pentru care comerțul liber este important pentru noi. "Noi producem pentru lume", iar Germania, și cancelarul german, este aliatul nostru, a spus el. 

Ungaria a mai reușit să atragă gigantul Audi, dar și companii chinezești care vor produce mașini electrice pentur Europa.

România are și ea o industrie puternică auto, cu investiții renault și Dacia.

Citește și: China construiește o fabrică de 10 hectare la granița cu România. Cu ce vrea să „invadeze” Europa?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te