Volkswagen continuă ofensiva electrică cu SUV-ul urban ID.4

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.04.2021 - 16:04

La doi ani după lansarea primului autovehicul complet electric Volkswagen, ID.3, constructorul german face un nou pas important și pătrunde în segmentul de SUV-uri urbane electrice cu modelul ID.4.

SHARE

Volkswagen ID.4 este echivalentul electric al Tiguan-ului, ca să facem legătura cu gama clasică VW. Design-ul modelului prea, evident, tema lansată ID.3, iar mașina și statul acesteia se remarcă în trafic prin jantele din aliaj de 18 inch (19 și, chiar, 21 inch, opțional), barele de plafon pentru bagaje suplimentare, stopurile opționale LED 3D, cu semnalizatoare dinamice, și, nu în ultimul rând, prin linia luminoasă care se întinde, atât în față, cât și în spate, până la logo-ul reproiectat Volkswagen. 

Autonomie de până la 520 de kilometri

Sub capota lui ID.4 se află același motor electric puternic de 204 cai putere disponibil și pe ID.3. SUV-ul urban 100% electric sprintează până la 100 km/h în 8,5 secunde. 

Mașina dispune de o baterie cu o capacitate de 77 kWh. Iar în varianta Pro Performance, ID.4 propune o autonomie de până la 520 de kilometri, ceea ce înseamnă că, în trafic real, nu va fi o problemă parcurgerea a Consumul mediu anunțat al SUV-ului ID.4 este de 16.2 kWh. 

Citește și:

TEST Bentley Bentayga V8 First Edition Mulliner - Lordul SUV-urilor

Poate tracta o remorcă/rulotă de până la 1.000 kg

VW ID.4 poate fi prevăzut opțional cu un plafon panoramic de mari dimensiuni, rulou parasolar acționat prin comandă vocală și Head-Up display cu realitate augmentată, ce proiectează informații despre navigație și viteza de deplasare pe parbriz. Accesul în autovehicul este keyless, hayonul electric poate fi deschis sau închis printr-o simplă mișcare a piciorului sub partea din spate a ID-ului, iar dispozitivul opțional de remorcare suportă sarcini de până la 750 kg fără sistem de frânare, respectiv 1000 kg cu sistem de frânare.

Citește și:

TEST BMW iX3 - Tranziție de succes

Nu în ultimul rând, ID.4 oferă o o experiență digitală completă cu aplicația We Connect ID, disponibilă gratuit în App Store (iOS) și Play Store (Android). Aplicația oferă date esențiale despre ID (autonomia rămasă și nivelul de încărcare actual) și este prevăzută cu funcții acționate de la distanță (setarea climatizării autovehicului în avans, de exemplu), precum și cu funcția We Charge, care indică cea mai apropiată stație de încărcare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.