VIDEO Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Preț: de la 35.000 €

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.05.2024 - 14:14
Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Preț: de la 35.000 € - Foto: Kia
Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Preț: de la 35.000 € - Foto: Kia
Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Preț: de la 35.000 € - Foto: Kia

Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Are 4,3 metri lumgime, portbagaj de 460 de litri, 203 cai putere și un preț de bază de circa 35.000 €. Evident, versiunea cu baterie mare, de 81,4 kWh, va sări de bine de 40.000 €.

SHARE

Constructorul coreean Kia joacă tare pe piața mașinilor electrice. A prezentat Kia EV3, un nou SUV compact cu un design puternic și original, redus, parcă la scară, după cel al navei electrice amiral Kia EV9, dimensiuni ușor mai reduse decât Kia Niro și ampatament mai mare decât la Kia Sportage. 

Un nou SUV compact 100% electric promite o autonomie de până la 600 km. Preț: de la 35.000 €

Kia a lansat modelul EV3, redefinind segmentul SUV-urilor electrice compacte cu exteriorul său îndrăzneț și designul interior inovator.

Bazându-se pe valorile de design ale SUV-ului de clasă mare EV9, câștigător a multiple premii, Kia EV3 își stabilește identitatea unică în cadrul segmentului său. De asemenea, EV3 reprezintă următoarea bornă în tranziția Kia către statutul de furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă.

Cu o lungime de 4.300 mm, o lățime de1.850 mm, o înălțime de1.560 mm, un ampatament de 2.680 mm și un portbagaj de 460 de litri, EV3 își propune să ofere soluții practice care să răspundă nevoilor individuale ale clienților și să le îmbunătățească viața de zi cu zi.

Exteriorul îndrăzneț și interiorul inovator, care maximizează spațiul, oferă o experiență SUV superioară pentru toți, punând accent pe accesibilitate.

Citește și: Piața de mașini electrice, în cădere. Germania, „motorul Europei”, -11%. Mașinile hybrid, +23%

Compact, dar complet echipat, Kia vede EV3 ca pe un impuls pentru schimbare pozitivă, atât pentru marcă, cât și pentru lume.

Filosofia de design „Opposites United” dezvoltată de Kia, care valorifică tensiunea creativă generată de valorile divergente ale naturii și modernității pentru a oferi un întreg armonios, a fost esențială pentru dezvoltarea designului progresist și dinamic al modelului Kia EV3. Acesta oferă emoție suplimentară și un mediu superior automobilelor Kia de generație următoare.

„EV3 întruchipează perfect filozofia noastră de design – o combinație de design jucăuș combinat cu o funcționalitate atent studiată. Deși compact, exteriorul inspirațional învăluie un spațiu interior deschis care pune accent pe relaxarea reconfortantă pentru fiecare călătorie”, a declarat Karim Habib, Vicepreședinte Executiv și Șeful Kia Global Design.

O interpretare nouă și robustă a designului emblematic al grilei de tip „Tiger Face” dezvoltată de Kia încorporează cel mai recent concept de semnătură de lumini „star map”. Aranjate vertical, luminile de zi (DRL) subliniază și mai mult designul de tip „Tiger Face” al grilei pentru a proiecta un caracter foarte încrezător.

Citește și: Românii și-au cumpărat 5.000 de mașini electrice în 2024. 27 au ales un model de peste 150.000 €

Aspectul posterior semnează cu măiestrie limbajul de formă de înaltă tehnologie și aspectul hotărât al modelului EV3. Linia groasă a ornamentelor din spate, subliniind legătura dintre designul robust al stâlpului C și linia dinamică a acoperișului, amplifică și mai mult sentimentul de robustețe al automobilului. 

203 cai electrici și două versiuni de baterie

Noul SUV electric Kia EV3 este animat de un motor electric, care dezvoltă 203 cai putere și un cuplu de 283 Nm, ce poate fi alimentat, în funcție de versiuni, de o baterie de 58,3 kWh (Standard) sau de una de 81,4 kWh (Long Range). 

Mașina electrică accelerează 0-100 km/h în 7,5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 170 km/h.

Kia EV3 Long Range, cu baterie de 81,4 kWh, oferă, oficial, o autonomie de până la 600 km. Deocamdată, autonomia pentru versiunea Standard, cu baterie de 58,3 kWh, nu a fost cominicată. 

Citește și: SUA taxează cu 100% mașinile electrice din China, le dublează prețul pe piață. Europa se codește

Kia EV3 se poate încărca rapid, DC, cu până la 102 kW în cazul bateriei de 58,3 kWh și cu până la 128 kW în cazul bateriei mari, ceea ce se traduce printr-un timp de încărcare 10-80% în 30 de minute.

Constructorul coreean nu a comunicat încă prețurile pentru toate piețele, dar, în Marea Britanie, autocar.co.uk scrie că mașina va avea un preț de bază de circa 35.000 €. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te