Un bărbat a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto. Unde s-a întâmplat? Care e recordul?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.03.2024 - 16:37
Un bărbat a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea - cu rol ilustrativ
examen auto

Un sucevean a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto. Persoana respectivă ar putea deține titlul neoficial de cel mai slab candidat din România care s-a prezentat la acest examen. Dar încă nu se apropie de recordul absolut, deținut de o bunicuță din Coreea de Sud.

SHARE

Un bărbat din Suceava a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto. Nu știm dacă să-i spunem perseverență sau altfel, dar e cert că acesta poate concura  la titlul neoficial de cel mai slab candidat din România care s-a prezentat vreodată la examenul pentru obținerea carnetului de conducere. Cu toate acestea, recordul absolut de încercări este deținut de o femeie de 69 de ani, din Coreea de Sud.

Un bărbat a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto. Unde s-a întâmplat? Care e recordul?

„Performanța” a fost reușită de un sucevean, care a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obţinerea permisului auto şi a picat de fiecare dată,

Inslita informație a fost dată chiar de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan. Dei pare incredibilă, cum încă nu a venit 1 aprilie, ziua păcălelilor, acesta a vorbi cât se poate de serios, conform Obiectiv de Suceava.

„Încercăm să venim în sprijinul şcolilor de şoferi şi să insistăm asupra importanţei ca viitorii conducători auto să dobândească în timpul cursurilor cunoştinţe solide atât practice cât şi teoretice. Fără să dau nume, avem persoane care au dat proba teoretică de 53 de ori”, a spus Moldovan.

Citește și: Când vor putea românii lua carnetul de la 17 ani? Cum se schimbă regulile privind alcoolul la volan?

Ferindu-se să dea nume, prefectul a mai oferit și aalte detalii despre „abilitățile” persoanei respective. adăugând că aceasta a dat și examenul la proba practică, de două ori și l-a picat.

De asemenea, Alexandru Moldovan a prezicat că inclusiv persoanele tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani nu reușesc să treacă examenele.

Peste 50% dintre suceveni au căzut examenul auto, în 2023 - Foto: Obiectiv de Suceava

„Un domn de 27 de ani a fost respins la proba teoretică de 10 ori și la cea practică de 12 ori, neprezentându-se de 4 ori.

O doamnă 40 de ani a luat proba teoretică, dar la proba practică a fost respinsă de 8 ori, tânăr de 22 de ani respins la proba teoretică de 8 ori, altul de 26 de ani respins la proba teoretică de 9 ori, persoană de 19 ani respinsă la proba teoretică de 6 ori, tot de 19 ani respins de 7 ori la proba teoretică. O doamnă de 44 de ani respinsă la proba teoretică de 12 ori”, a exemplificat prefectul, mai scrie sursa citată.

 Promovabilitatea la examenele pentru obținerea permisului auto în județul Suceava în anul 2023 a fost catastrofală.

Un bilanț prezentat de prefect arată că la proba teoretică promovabilitatea a fost de 42,66% iar la proba practică de 42,99%. 

Citește și: Modificări pentru examenul de permis auto. Ce trebuie să știe viitorii șoferi?

Suceaveanul este întrecut, totuși, de un britanic care, anul trecut, a reușit să obțină permisul după nu mai puțin de 60 de încercări ratate, potrivit The Guardian.

Însă recordul absolut este deținut de o bunicuță de 69 de ani din Coreea de Sud, Cha Sa-soon. Aceasta a reușit să obțină carnetul de șofer după... 960 de tentative finalizate cu tot atâtea eșecuri, scrie The New York Times

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te