Reacția Ford la ieftinirea modelelor Tesla cu până la 20%: Prețurile Mach-E, tăiate cu până la 8,8%

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 31.01.2023 - 14:49
Ford Mustang Mach-E / Foto: Profimedia
Prețurile reduse la Ford Mustang Mach-E în SUA / Foto: captură ecran

Decizia lui Elon Musk de a ieftini peste noapte modelele Tesla cu până la 20% a zguduit, se pare, puțin piața mașinilor electrice. La circa două săptămâni distanță, Ford a anunțat scăderea prețurilor Mustang-ului Mach-E cu până la 8,8% în Statele Unite.

SHARE

Ford Motor Co. a anunțat creșterea producției, de la 78,000 la 130.000 de unități anual, și reducerea prețurilor crossover-ului său electric Mustang Mach-E, la doar aproximativ două săptămâni după ce Tesla, liderul pieței de mașini electrice, a scăzut preţurile vehiculelor sale electrice la nivel global cu până la 20% și a sporit producția.

Producătorul auto din Detroit a confirmat pe 30 ianuarie că va reduce prețul Mustang Mach-E, care este comparabil cu Tesla Model Y, cu o medie de aproximativ 4.500 de dolari, în funcție de model. Reducerile variază între 600 de dolari și 5.900 de dolari, cea mai consistentă fiind, procentual, în valoare de 8,8%, pe piața din SUA, relatează cnbc.com.

Citește și: Semn că euforia clienților a scăzut: Mașinile electrice Tesla, ieftinite peste noapte cu până la 20%

În comparație, Tesla a redus cu până la 13.000 de dolari prețurile Model Y, la începutul lunii ianuarie 2023.

Analiștii și investitorii de pe Wall Street au aplaudat în mare măsură reducerea prețurilor Tesla și au apreciat mișcarea drept o modalitate de a crește cererea și vânzările, în ciuda temerilor că această mișcare ar eroda unele profituri. Iar previziunile specialiștilor privind presiunea pusă astfel de Tesla pe alți producători de mașini electrice nu au întârziat să se adeverească. 

Citește și: VIDEO România, deszăpezită cu utilaje vechi de 70 de ani, făcute în URSS. Au motor de tanc

Cel mai ieftin Ford Mustang Mach-E costă, după reducere, 45.995 $, în SUA. În România, prețurile de listă pornesc de la 61.100 euro

Ford nu a tăiat prețurile lui Mustang Mach-E uniform, ci în funcție de versiune și echipare. Potrivit lui Marin Gjaja, directorul pentru realția cu clienții de vehicule electrice al Ford SUA, unele dintre versiuni vor fi comercializate chiar sub marja de profit. 

„Răspundem la schimbările din piață (...) Cum dorim să rămânem competitivi pe piață, trebuie să răspundem”, punctat Marin Gjaja.

Cel mai ieftin Ford Mustang Mach-E costă, după reducere, 45.995 $ pe piața din SUA. Prețul modelului „Select RWD Standard range” a fost tăiat cu 1,9%.

Iar de cea mai mare reducere, 8,8%, beneficiază versiunea Mustang Mach-E „California Route 1 eAWD Extended range”, al cărei preț a fost scăzut de la 63.575 $, la 57.995 $. Prețul lui Mustang Mach-E GT „Extended range” a fost diminuat în State cu 8,4%, de la 69.895 $, la 63.995 $.

În România, cel mai ieftin Mustang Mach-E, „SR RWD”, are un preț de listă de 61.100 euro (TVA inclusă, fără Rabla Plus). Dacă i s-ar aplica reducerea de 1,9% a modelului de bază din SUA ar ajunge la 59.939 euro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te