FOTO+VIDEO Primele imagini fără camuflaj cu Mokka-e, al doilea model 100% electric Opel

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.06.2020 - 15:13

Opel continuă ofensiva 100% electrică. După modelul Corsa-e prezentat la începutul anului, constructorul german dezvăluie cea de-a doua generație a bestseller-ului său compact Mokka în versiuni cu alimentare la priză.

SHARE

Dezvoltat pe platforma multi-energie CMP (Common Modular Platform) a Grupului PSA, ca și Corsa, noul Opel Mokka va fi disponibil încă de la lansare în versiune 100% electrică. Mokka-e are sub capotă un motor electric care dezvoltă 136 de cai putere și un cuplu maxim instant de 260 Nm.

Clienții pot alege între trei moduri de conducere - Normal, Eco și Sport. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h, pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei. În modul ”Normal”, producătorul se laudă că Mokka-e oferă o autonomie de până la 322 de kilometri (WLTP). Ceea ce nu e rău deloc, în trafic real ar putea atinge circa 280 de kilometri.

La o stație de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute. Dar Mokka-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare, iar bateria are o garanție de opt ani.

Mokka simplu, ca în 2012

Pentru cea de-a doua generație, numele lui Mokka este din nou pur și simplu Mokka, la fel ca la debutul său în 2012. Când a fost lansat primul Mokka, a surprins prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul Mokka este și mai compact și robust, eficient, intuitive, îndrăzneț și mai bine proporționat. Consolele față/spate sunt considerabil mai scurte (consola față - minus 61 mm, cosola spate - minus 66 mm), iar modelul are acum 10 milimetri în plus în lățime.

În ciuda unui ampatament puțin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât generația anterioară, oferind în același timp celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său. Lungimea totală de numai 4,15 metri îl face extrem de ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane și suburbane.

Noul Mokka este, de asemenea, primul model care prezintă noul design frontal, inconfundabil al mărcii Opel: Opel Vizor. Extinzându-se pe întreaga parte din față a vehiculului, mai jos de capotă, Opel Vizor este un modul elegant care încorporează caracteristici ale mărcii, cum ar fi farurile IntelliLux LED matrix, de ultimă generație, și semnătura tipică a luminilor de zi LED și are în centrul său legendarul Opel Blitz. Opel Vizor va fi prezent pe toate modelele viitoare ale mărcii.

Noua filosofie continuă în interior, unde găsim Opel Pure Panel, care urmează aceleași principii de design ca și Opel Vizor. Două ecrane cu dimensiuni de până la 10 inch și, respectiv 12 inch îi întâmpină pe ocupanți. Ecranul central este înclinat în mod deliberat către șofer și aerisirile sunt împinse în fundal pentru o focalizare optimă. Pure Panel oferă cele mai noi tehnologii și cele mai importante informații pentru șofer, în timp ce toți stimulii vizibili, deranjanți au fost eliminati. De asemenea, designul consolei centrale a fost “curățat” în mod impresionant: niciun element proeminent nu perturbează puritatea designului său. Toate comenzile și modulele sunt integrate în mod elegant.

Tehnologii din clase superioare

Noul Mokka continuă tradiția Opel de a oferi tehnologii inovatoare din clase superioare în gama de volum, astfel încât, cât mai multi clienți să beneficieze de acestea. Tehnologiile includ sisteme avansate, cum ar fi ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcție stop & go permite șoferului să treacă mai ușor prin traficul aglomerat: modelul său electric Mokka-e își poate regla automat comportamentul în funcție de mișcările vehiculului din față, fără a fi necesară acționarea acceleraței sau a frânei.

În plus, sistemul Active Lane Positioning menține automat noul Mokka în centrul benzii. De asemenea, sistemul de iluminare adaptivă, IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, oferă tehnologie de top, unică în acest segment. Toate variantele Mokka vin standard cu faruri cu LED în față și în spate, o frână de parcare electrică, precum și recunoașterea semnelor de circulație. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto dispun de control vocal integrat. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Navigația LIVE2 cu informații despre trafic în timp real, plus posibilitatea de a efectua apel de defecțiune sau de urgență (eCall) fac călătoriile și mai relaxante pentru șoferi și pasageri. Dacă airbag-urile sau centurile de siguranță se declanșează într-un accident, eCall contactează automat serviciul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te