OFICIAL Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică. VEZI prețul de lansare în România!

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.03.2021 - 12:09
Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică. / Foto: Dacia

Dacia Spring, prima Dacie 100% electrică, a fost lansată pe 15 octombrie 2020, la Paris, în cadrul Renault eWays, iar acum producătorul a anunțat startul precomenzilor în România pentru versiunea „Comfort Plus”. Prețul: 18.100 € (TVA inclus), fără bonusul Rabla Plus.

SHARE

La lansare, francezii s-au limitat să spună că Dacia Spring va fi cel mai ieftin automobil electric de pe piață, cu un spațiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă și fiabilă și o autonomie rezonabilă.

Newsweek România a speculat, pe baza datelor altor mașini electrice aflate deja pe piață, și a estimat un preț de bază de 15.000-16.000 de euro, TVA inclusă, pentru mașinuța de 45 de cai putere. Iar estimarea, se pare că, este foarte aproape de adevăr.

Potrivit unui comunicat, începând din 20 martie 2021, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul de 18.100 de euro (TVA inclus).

Prin urmare, prin Programul Rabla Plus, Dacia Spring „Comfort Plus” va avea un preț de bază de 9.050 de euro. Voucher-ul Rabla Plus are o valoare de 45.000 de lei (cca. 9.300 €), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare. 

Citește și:

100% ELECTRIC Totul despre Dacia Spring: 44 CP, până la 295 km autonomie, versiune Cargo

45 de cai putere și autonomie de 230 de kilometri

Dacia Spring este un model de clasă ”mini”. Are 3,73 m lungime (cu 35 de centimetri mai puțin decât Sandero), 1,62 metri lățime (fără retrovizoare) și 1,51 metri înălțime. Volumul portbagajului este de 300 de litri, fără a lua în calcul spațiul de sub podeaua portbagajului destinat roții de rezervă disponibile opțional.

Mașina este pusă în mișcare de un motor electric modest, care dezvoltă 45 cai putere și un cuplu de 125 Nm, și de o baterie Litiu-ion cu o capacitate de 26.8 kWh.

Citește și:

SPECIAL Dacia și Logan, o poveste de 15 ani unică pe piața europeană

Cea mai ieftină Dacia Spring, 8.400 € prin Rabla Plus

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi  deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 Euro (TVA inclus).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te