Un jandarm a fost lovit cu pumnul în față de un urător, la bătaia tradițională de la Ruginoasa

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 31.12.2021 - 15:54
Bătaia de sfârșit de an dintre delenii și vălenii din Ruginoasa este o tradiție de sute de ani Foto: Digi24

Subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Paşcani. În localitatea Ruginoasa, jud. Iași, cei din deal au coborât și îi așteaptă pe cei din vale la tradiționala bătaie de sfârșit de an

SHARE

Pentru a fi evitate confruntările și violențele, la fața locului sunt peste 150 de polițiști și jandarmi au venit la fața locului, pregătiți inclusiv cu gaze lacrimogene pentru cazurile de violență extreme.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Cu toate acestea, un jandarm a fost agresat de un participant la manifestarea tradiţională organizată în comuna Ruginoasa din judeţul Iaşi, a anunţat Jandarmeria Română.

Citește și: Pentru ce va sta interlopul Dragonu nouă ani la închisoare

"În această dimineaţă (...), un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Citește și: Interlopul care a lovit două mașini și a fugărit un bărbat cu un cuțit, prins la frontieră

Conform sursei citate, subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Paşcani.

Jandarmeria Română precizează că nu s-au înregistrat alte evenimente care să reclame intervenţia forţelor de ordine prezente la faţa locului.

"Susţinem păstrarea obiceiurilor tradiţionale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranţa participanţilor. Facem apel la toţi cei care aleg să participe la acest eveniment tradiţional să respecte recomandările forţelor de ordine", se mai menţionează în comunicat.

O bătaie tradițională

Ambelor tabere li s-a explicat că nu va avea loc această bătaie și dacă se va ajunge la violențe se vor aplica sancțiuni drastice, inclusiv închisoarea pentru rănirea altor persoane. 

Această tradiție dăinuie de sute de ani. Celor care câștigă - delenii sau vălenii - li se permite să organizeze tot felul de evenimente pe parcusul anului și sunt practic validați ca fiind cei mai puternici. 

Sătenii sunt foarte supărați că de aproximativ 8 ani de zile această tradiție nu mai este continuată. Atunci, cu 8 ani în urmă, cinci persoane au fost rănite - patru adulți și un adolescent de 17 ani, care a stat în comă 14 zile și a rămas paralizat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te