Pentru ce va sta interlopul Dragonu nouă ani la închisoare

DE Adrian Costin | 30.12.2021 - 10:54
Interlopul Dragonu a fost condamnat la noup ani de închisoare Foto: Facebook

Tribunalul Alba l-a condamnat pe George Alin Dura, zis Dragonu (32 ani) la nouă ani și două luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni, ținându-se cont și de alte două pedepse anterioare.

SHARE

Un infractor deosebit de periculos, George Alin Dura, zis Dragonu, era în arest din data de 6 octombrie 2020. În urma a 10 percheziţii domiciliare, procurorii DIICOT au ridicat atunci mai multe substanţe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunţit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline şi mai multe înscrisuri.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

”În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat cannabis şi substanţe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Tranzacţiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar şi în zona imobilului în care inculpatul locuieşte, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, arată anchetatorii DIICOT.

Citește și: Un bărbat bătut de interlopul Dragonu s-a trezit că și-a retras reclamația fără să știe

Dragonu a fost trimis în judecată pentru 600 de acte materiale de vânzare de cannabis și etnobotanice, conform Ziare.com 

Condamnat și pentru camătă

Dragonu a fost condamnat și pentru camătă, sumele pe care le-a împrumutat fiind cuprinse între 2.000 și 4.000 lei. La suma de 2.000 lei, cerea 2.500 lei pentru o lună sau 3.000 lei pentru o perioadă de două luni.

Citește și: Interlopul care a lovit două mașini și a fugărit un bărbat cu un cuțit, prins la frontieră

Un apropiat al acestuia, Marius Gabriel Pop, care a vândut de 10 ori droguri a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 5 ani, iar tatăl lui Dragonu a primit 2 ani și 10 luni în regim de detenție. În cazul lui George Dura, s-a scăzut din pedeapsa finală perioada de circa 1 an și 8 luni de arest preventiv. Hotărârea din 22 decembrie 2021 a fost contestată, dosarul urmând să fie judecat și la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

Judecat și în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”

Dura George Virgil Alin are o carieră infracţională de invidiat. A fost judecat inclusiv în celebrul dosar ”Prostituate pentru VIP-uri”, în care a fost condamnat, în 2012, la 5 ani de închisoare cu executare după ce a recunoscut faptele. Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.

Minorele erau racolate de George Virgil Dura de la liceele din Alba Iulia, de unde erau luate în pauze, de cele mai multe ori cu forţa. „Inculpatul racola minorele pe motiv că le iubeşte, după care le plasa la prieteni pe sume mici de bani sau chiar gratuit pentru a câştiga respectul acestora. În urma traumelor suferite fetele au abandonat şcoala“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor din dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te