Interlopul Valter, fratele lui Cosmos, exploata tinere amărâte în cinci imobile din Londra

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.11.2022 - 10:43
Valter Pașniceanu, fratele interlopului Cosmos Tănase Foto: BZI

Valter Pașniceanu, fratele interlopului Cosmos Tănase, arestat încă din luna mai, a fost trimis în jjudecată într-un dosar de proxenetism și trafic de persoane. Victimele erau ales din medii defavorizate, apoi erau exploatate fără scrupule.

SHARE

Magistrații au prelungit recent măsura arestului preventiv pentru Valter, fratele lui Cosmos Tănase, acesta aflându-se după gratii încă din luna mai.  

Citește și: Cântăreața Lidia Buble, condamnată pentru șpăgă la poliție. Interceptată când vorbea cu un interlop

„Începând cu anul 2014, două persoane au recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere pe care le-au determinat să practice prostituția în Marea Britanie. În activitatea de recrutare a victimelor, suspecții se orientau spre tinere cărora le lipsea experiența de viață, care aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situații familiale conflictuale”, menționează anchetatorii ieșeni.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

În vederea documentării activității infracționale desfășurate de către cei doi suspecți, pe data de 22.11.2016 a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă între România și Marea Britanie.

Proxeneții cazau victimele în România, apoi le duceau în Marea Britanie 


Oamenii legii au mai afirmat că tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate la diferite domicilii din Iași, Brăila și Constanța, apoi erau duse în Marea Britanie. Acolo, tinerele erau cazate în locuințe închiriate.  

 
Fetele erau amenințate sau șantajate. Mai mult decât atât, persoanele care se ocupau cu astfel de activități ilegale postau anunțuri pe site-uri de profil. Pe zi, o victimă aducea și 1.500 de lire, iar suma era însușită aproape în totalitate de aceștia.

„Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției, prin folosirea violenței, amenințărilor sau a șantajului, cei doi suspecți postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia. Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că unul dintre suspecți avea rolul de lider în Marea Britanie, deținând controlul asupra unui număr de cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime”, arată anchetatorii.


Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție”, arată anchetatorii.

De asemenea, tinerele erau silite să facă poze indecente pentru paginile de escorte de pe internet, unde urmau să fie vizualizate de vitorii clienți.

Valter a mai fost condamnat în 2016 la 15 ani de puşcărie într-un dosar de proxenetism, însă, a fost lăsat în libertate la scurt timp. Păşniceanu a fost condamnat pentru trafic de persoane într-un dosar din 2006 când au avut loc descinderi. Cei implicaţi au fost judecaţi în Belgia, pentru fapte de proxenetism, acolo unde au primit pedepse mai mici decât la Iaşi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te