Cântăreața Lidia Buble, condamnată pentru șpăgă la poliție. Interceptată când vorbea cu un interlop

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.11.2022 - 18:41
Cântăreața Lidia Buble, condamnată pentru șpăgă la poliție Foto: INQUAM Photos/Mircea Manole

Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare după ce a mituit doi polițiști care o puseseră să sufle în etilotest. Vedeta a sunat un interlop care a sfătuit-o să dea șpagă, doar că bărbatul respectiv era interceptat de DIICOT.

SHARE

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare de judecătorii Tribunalului București.  

Lidia Buble a ajuns în fața judecătorilor pentru niște fapte petrecute în luna februarie 2021, în toiul nopții. Fosta iubită a lui Răzvan Simion a fost oprită de agenții de Poliție din București, care au constatat că nu avea la ea declarația pe proprie răspundere, la acea vreme există restricții de circulație impuse de situația pandemică.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Înainte să sufle în etilotest, cântăreaţa ar fi sunat un prieten, care ar fi sfătuit-o să încerce să-i mituiască pe agenţii Brigăzii Rutiere Bucureşti. După ce poliţiştii ar fi acceptat să ia banii, artista l-ar fi sunat din nou pe prietenul respectiv şi i-a povestit cum a reuşit să-i cumpere pe oamenii legii.

Citește și: Dan Armeanca, acuzat c-a inventat concerte ca să ia bani de la stat în pandemie. Dan Bursuc, martor

A sunat un interlop care era interceptat într-un alt dosar

Vedeta nu ştia, însă, că telefonul bărbatului respectiv era monitorizat la solicitarea DIICOT, în contextul unei anchete care privea presupuse infracţiuni asimilate criminalităţii organizate. Lidia Buble ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce îndrepta către locuinţa sa din Bucureşti. Cei doi agenţi, un bărbat şi o femeie, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest, însă aceasta nu s-a grăbit şi a sunat un prieten, pe care l-a întrebat ce să facă, în condiţiile în care ar fi consumat alcool. Bărbatul de la celălalt capăt al liniei ar fi sfătuit-o să nu sufle şi să încerce să le dea bani celor doi agenţi de poliţie.

Sursele citate spun că, după ce a închis telefonul, artista ar fi reuşit să-i convingă pe poliţişti să accepte o sumă de bani şi s-o lase să plece. Pentru că nu ar fi avut bani la ea, agenţii ar fi acceptat s-o însoţească până acasă. Ajunsă acasă, vedeta ar fi constatat din nou că nu are bani cash, drept pentru care a luat un card şi a mers la un bancomat, de unde ar fi scos suma pentru care s-a învoit cu agenţii Brigăzii Rutiere.

Ce condamnați mai sunt în dosar

Rechizitoriul a fost întocmit la data de 16 noiembrie 2021 și, potrivit acestuia, s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane implicate în acest dosar, pe lângă Buble și cei doi polițiști.

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare de judecătorii Tribunalului București, la 17 noiembrie,

În același dosar mai figurează inculpații Ciupercă Laurențiu Constantin (avertisment după ce a fost acuzat de deținerea de droguri de mare risc), Miulescu Marius Constantin (trei ani de închisoare pentru luare de mită – unul din polițiști), Reznicsek Elena Daniela și Presură Dragoș Ștefan (în cazul lor s-a dispus disjungerea cauzei într-un alt dosar), conform Fanatik

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te