Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 11.04.2024 - 19:46
Ce preț are cel mai scump parfum din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
loc 1 parfum
locul 2
locul 3
loc 4
loc 5

Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Știm că aceste lichide îmbuteliate în sticle frumoase nu costă deloc puțin, mai ales cele mai bune dintre ele. Dar cele mai de preț parfumuri par din alt univers, banii dați pe cel mai valoros echivalând cu prețul a 120 de Dacii Logan

SHARE

Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Principalul motiv pentru care oamenii au început să poarte parfumuri a fost acela de a îndepărta mirosurile corporale neplăcute și de a mirosi proaspăt.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, utilizarea parfumurilor s-a schimbat de la simpla oferire de parfumuri, la asocierea cu rafinamentul și luxul.

Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

Parfumurile sunt în general scumpe, iar prețurile celor de înaltă calitate valorează mii de dolari pe flacon. Costul la care se ajunge se datorează, desigur, rarității, dar și parfumului extras și mai ales- flaconului.

De la ediții speciale ale parfumurilor preferate de fani, până la noi flacoane unice, împodobite cu pietre prețioase, industria parfumurilor a atins cote stratosferice în domeniul luxului.

Dar dacă un parfum de mare calitate și lux poate fi considerat și unul care costă căteva mii de euro, există altele are „joacă” în altă ligă.

Citește și: Cel mai scump obiect din lume costă 4,8 miliarde de dolari. E deținut de un magnat din Malayesia

Așa se face că cel mai scump parfum din lume are valoarea a nu mai puțin de 120 de Dacii Logan, cel mai ifetin model, ce costă 14.000 de euro.

Să aruncăm, deci, o privire asupra celor mai scumpe parfumuri pe care banii le pot cumpăra, așa cum au fost clasificate de luxhabitat.ae.

Cel mai scump parfum din lume - Foto: luxhabitat.ae/Morreale Paris

Top 5 cele mai scumpe parfumuri

1) Le Monde Sur Mesure - 1.8 milioane de dolari

Dezvoltat de compania franceză Morreale, Paris, cei cinci litri de parfum de Le Monde Sur Mesure au fost vânduți pentru suma uriașă de 1,8 milioane de dolari unui cumpărător anonim care și-a proiectat propriul parfum încapsulat în sticlă.

Citește și: Care este cea mai scumpă ciocolată din lume? Costă cât 850 de ciocolate normale

Flaconul a fost finisat în două kilograme de aur, cu 1.000 de diamante în jurul său. Pentru fiecare flacon este nevoie ca 35 de persoane să lucreze la el timp de până la un an. 

2) Le Monde Sur Mesure - 1.5 milioane de dolari

Un alt produs al parfumierului francez Morreale, Paris este un alt parfum de firmă creat pentru o familie anonimă din Orientul Mijlociu.

Flaconul provine din aceeași gamă, cu prețuri ale parfumurilor care se pare că variază între 1,5 și chiar 7 milioane de dolari.  Acest flacon special realizat și vândut deja clienților, avea o armură de aur și diamante încrustate.

Foto: wwd.com/Nabeel

3) Shumukh - 1.3 miioane de dolari

Al treilea intrat pe lista celor mai scumpe parfumuri din lume este parfumul Shumukh, creat în Emiratele Arabe Unite.

„Shumukh" este un cuvânt arab, care înseamnă „care merită cel mai înalt”. Inventatorii parfumului se numesc „Creators of Spirit” și se află sub marca de parfumuri de lux Nabeel.

Cu un preț amețitor de 1,3 milioane de dolari pentru o sticlă de 3 litri, parfumul se găsește într-o sticlă de cristal italian de Murano, împodobită cu un șoim de aur, cai arabi, trandafiri și un glob pământesc pentru a reprezenta spiritul Dubaiului.

Întregul flacon conține 3.571 de diamante (38,55 carate în total), perle mari, 2,5 kg de aur de 18 carate și 5,9 kg de argint pur.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe diamante din lume? Cu cel mai valoros se pot cumpăra 50 de tancuri Abrams

Flaconul în sine are o înălțime de doi metri și se află pe un suport din piele percutată, de asemenea, înalt de aproape doi metri.

Aceste amănunte l-au făcut să câștige două recorduri Guinness World Records - unul pentru cele mai multe diamante așezate într-un flacon de parfum și al doilea pentru că este cel mai înalt flacon de parfum cu pulverizator telecomandat disponibil în comerț.

Parfumul are note de lemn de santal, mosc, ylang-ylang, trandafir turcesc, lemn de agar indian, mosc și patchouli.

Compania a declarat că realizarea acestuia a necesitat trei ani de cercetare și aproximativ 500 de teste pentru a ajunge la acest rezultat, potrivit wwd.com.

Foto: wwd.com/DKNY

4) DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle - 1 milion de dolari

Pentru relizarea parfumului, în 2021, celebrul designer DKNY a făcut echipă cu renumitul designer de bijuterii Martin Katz pentru a concepe și a crea această adevărată bijuterie. 

Flaconul conține 2.909 pietre prețioase, printre care 183 de safire galbene, 2.700 de diamante albe, un safir oval Cabochon de 7,18 carate din Sri Lanka, 15 diamante roz strălucitoare din Australia și 4 diamante tăiate în formă de trandafir.

De asemenea, se mai găsesc o turmalină Paraiba turcoaz de 1,6 carate din Brazilia, un rubin oval de 3,07 carate, un diamant tăiat în formă de pară de 4,03 carate și un diamant galben Canary de 2,43 carate, fără cusur, care înfrumusețează capacul. 

Pietrele au fost așezate manual timp de 1.500 de ore, astfel încât să semene cu orizontul orașului New York.

Citește și: Care au fost cei mai bogați oameni din istorie? Elon Musk și Jeff Bezos nu intră în top 10

Parfumul a fost vândut în cadrul unei licitații umanitare, fondurile obținute fiinddonate organizației caritabile Action Against Hunger.

Foto: luxhabitat.ae/Clive Christian

 5) Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume - 215.000 de dolari

Creat de parfumierul britanic Roja Dove în 2006, Clive Christian No.1 Imperial Majesty este unul dintre cele mai scumpe parfumuri din lume având un preț de 450 de dolari pentru fiecare mililitru de lichid.

În total, au fost produse doar 10 sticle din parfumul de 400 de mililitri. Mireasma acestui parfum are o aromă încântătoare de vanilie tahitiană, mosc, bergamotă, mandarină siciliană, ylang-ylang și neroli cu miere.

Parfumul este adăpostit într-o sticlă de cristal tăiată manual, care folosește aur de 18 carate pe gât și este împodobită cu un diamant alb de cinci carate.

Citește și: Sfârșitul tragic al celui mai bogat român din istorie. A salvat statul român de la faliment

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te