FOTO Stadionul Arcul de Triumf nu a fost încă deschis de Novak. Terenul de antrenament se degradează

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.05.2021 - 22:20
Terenul de antrenament, altă dată foarte bine întreținut, este acum într-o stare jalnică Foto: NW
Stâlpii fostei instalații de nocturnă sunt încă depozitați lângă noua arenă Foto: NW
Molozul nu a fost încă strâns cu totul Foto: NW
Fosta nocturnă Foto: NW
Foto: NW
Starea terenului de antrenament este deplorabilă Foto: NW

Ministrul Tineretului și Sportului a spus că va operaționaliza Stadionului de Rugby Arcul de Triumf până la 1 mai. Nu a făcut-o nici până acum.

SHARE

Între timp, pe un teren de antrenament au crescut buruienile.

"Noi ne zbatem pentru avize în momentul actual şi ne planificăm ca la 1 mai să îi dăm drumul, cam ăsta ar fi termenul. Eu vreau să dăm drumul atunci când suntem pregătiţi şi cu hotelul, şi cu recuperarea, şi cu stadionul, cu toate, ăsta este planul", declara Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului la 22 martie. 

În realitate, astăzi, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf nu se poate juca nicio partidă fie ea de rugby sau de fotbal.

Noua arenă pare abandonată, cu diverse materiale și resturi de la fostul stadion care sunt încă depozitate acolo. În plus, unul dintre terenurile de antrenamet arată deplorabil, cu multe denivelări, gropi neastupate, iarbă arsă și buruieni, semn că MTS nu a făcut mai nimic pentru întreținerea acestuia de la preluarea arenei, adică din luna februarie.

Molozul nu a fost încă strâns cu totul Foto: NW

Citește și

VIDEO Stejarii legendari îi cer ministrului Novak să lase rugby-ului Stadionul Arcul de Triumf

Asigurările lui Novak, doar vorbe goale

Pe 9 februarie, la preluarea stadionului de către MTS, ministrul Eduard Novak spunea că Stadionul Arcul de Triumf va fi administrat profesionist: "Din păcate suntem acuzaţi şi puşi la zid de fanii rugby-ului care au fost induşi în eroare. Ei nu cunosc realitatea şi situaţia juridică a stadionului şi consideră că MTS va naţionaliza şi va defrişa rugby-ul românesc. Vă asigur că acest stadion va fi super bine administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului". 

O lună până la EURO 2020

Echipa Austriei ar trebui să se antreneze pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, cu cîteva zile înainte de a juca împotriva Macedoniei de Nord pe 13 iunie. 

Echipa Austriei nu îşi va stabili baza de cantonament la Bucureşti (rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă), astfel încât a optat doar pentru stadion şi hotel de tranzit.
 
Stadionul Arcul de Triumf a fost incluis de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în Bucureşti, care nu au un cantonament localizat aici. Acordul a fost semnat între UEFA Events SA şi MTS, proprietar al stadionului la data semnării.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te