Un nou protest la care s-au strans iar iubitorii rugby-ului a avut loc la Stadionul Arcul de Triumf. Jucătorii legendari ai echipei României care învingea Franța, Țara Galilor, Scoția, Italia și se lupta de la egal la egal cu marile puteri ale rugby-ului în anii 70 și 80 au fost și ei prezenți.
Nicolae Șișiu, Marin Ionescu, Dumitru Alexandru Foto: Mugur VĂRZARIU
Minciunile Ministerului Tineretului și Sportului
Președintele AIR, Marin Ionescu, a dresat și un mesaj premierului Florin Cîțu.
"Vă transmitem aceast mesaj cu speranța că Stadionul Național de rugby Arcul de Triumf va rămâne al rugbyului și va fi dat în folosință rugbyului, așa cum a fost și până acum. Noi ne dorim ca lucrurile să intre pe făgașul normal, cel care înseamnă, pentru toată suflarea rugbystică și nu numai, un act de dreptate: reintrarea rugbyului în stăpânirea a ceea ce moralmente și de drept ce îi aparține.
Nicolae Șișiu, Marin Ionescu, Dumitru Alexandru Foto: Mugur VĂRZARIU
MTS a scos terenurile de tenis, volei, handbal din nota de fundamentare pentru arena Arcul de Triumf
Noi, autorii acestei scrisori, suntem foști jucători internaționali care au reprezentat la cel mai înalt nivel rugbyul și sportul românesc, care au contribuit la victoriile de legendă împotriva Franței, Țării Galilor, Scoției sau Italiei. Noi și multe alte generații de jucători, am crescut și ne-am desăvârșit pregătirea sportivă pentru înalta performanță pe Stadionul de la Arcul de Triumf. Cu toții ne-am hrănit ani de-a rîndul cu speranța că locul pe care rugbyștii îl consideră pe drept cuvânt ACASĂ, se va moderniza și transforma în templul rugbyului românesc, urmând modelul marilor națiuni rugbystice la care aspirăm.
În perioada în care noi am fost jucători am reușit performanțe de nivel înalt, am câștigat Cupa Campionilor Europeni și Cupa FIRA în mai multe rânduri fiind la acea vreme cei mai buni din Europa. Echipa noastră națională era recunoscută și prețuită în întreaga lume pentru nivelul ei de joc, pentru combativitate, tenacitate și spiritul ei exemplar de luptă. Ne amintim cu mândrie că anul acesta am aniversat 40 de ani de la cea mai prestigioasă victorie a României în fața Franței, scor 15 – 0. Meciurile naționalei noastre se jucau atunci pe Stadionul Giulești și pe Stadionul 23 August", se arată în mesajul AIR.
De ce vrea Gigi Becali să joace FCSB pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf. Rădăcinile unui scandal
Rugby-ul, dat afară de peste tot
Rugby-știi amintesc și de faptul că, din păcate, în ultimii ani, rugbyul nu a mai avut acces pe multe stadione, iar Arena Națională a fost gândită și proiectată doar pentru fotbal, dimensiunea mică a terenului nepermițând organizarea unor partide de rugby.
"Astăzi, vedem cu durere cum rugbyștii pe care îi avem, din cauza lipsei terenurilor, a condițiilor de pregătire, din luna octombrie până în martie, nu au unde a se pregăti. Pentru noi, generația care a bătut Franța, acest lucru este de neconceput, nu credeam că vom trăi vreodată astfel de vremuri", mai spun membrii AIR.
Cum poate Novak să arate că nu Gigi Becali este ministrul Sportului. O întâmplare cu Csaba Gal
"În tot acest context, a lipsei de infrastructură și a lipsei de susținere la nivel national a rugbyului, decizia Federației Române de Rugby în 2007 de a efectua lucrări de renovare la "Stadionul Tineretului" cum se numea înainte Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, pentru a permite și disputarea a meciurilor internaționale, ne-a aprins speranța că, în sfârșit, rugbyul are casa lui, mai bine spus că s-a întors acasă. Că are un loc unde se pot pregăti jucătorii, unde pot juca, unde pot juca toate naționalele de juniori pe care le avem, că se pot desfășura competiții de copii și juniori.
În speranța că vă veți îndrepta atenția spre această problemă și veți analiza cu obiectivitate situația existentă, vă așteptăm alături de noi la viitoarele meciuri ale naționalei României, prilej de a trăi și simți atmosfera unică a rugbyului".
Dumitru Alexandru, Marin Ionescu, Nicolae Șișiu Foto: Newsweek România