Mesajul înduioșător scris de doi frați care nu se mai pot juca pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf

DE Mihai Duță | Actualizat: 22.02.2021 - 14:30
Ștefan și Andrei Bordeianu, doi copii care iubesc rugby-ul.Mesajul celor doi frați care nu se mai pot juca pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf trebuie să ajungă la ministrul Eduard Novak Foto: Mugur VĂRZARIU

Doi frați, de 7 și de 13 ani, care nu se mai pot juca pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf, cu toate că arena este gata, au venit la protestul rugby-știlor față de decizia ministrului UDMR, Eduard Novak, cu un mesaj emoționant.

SHARE

Ștefan Bordeianu (13 ani) a început să practice rugby-ul acum cinci ani pe Stadionul Arcul de Triumf, la echipa Șoimii București. Fratele său Andrei (7 ani) a început să facă primii pași pe același teren, apoi de la 4 ani a început să vină la antrenamente. 

Citește și

VIDEO Stejarii legendari îi cer ministrului Novak să lase rugby-ului Stadionul Arcul de Triumf

Acum, stadionul copilăriei lor este gata, însă ei pot privi gazonul doar prin gard și toate demersurile făcute în ultima vreme de minsitrul Sportului, Eduard Novak, arată că nici nu vor mai intra prea curând pe acest teren. 

Mesajul celor doi frați care nu se mai pot juca pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf

Scrisoare către... ceilalți

Noi știm cum este și va fi

Ne antrenam aici, în spate, peternurile de antrenament. Era foarte frumos, chiar dacă vara, la orele noastre de antrenament terenurile erau ocupate de "alte sporturi" (cum am spus, noi știm cum este).

Așteptam jucându-ne pe sub tribună să se termine competițiile respective.

Când reușeam să intrăm pe teren începeau stropitorile care udau gazonul. Ne antrenam cu chiote de bucurie printre ele. Antrenamentele la noi la rugby sunt foarte frumoase. 

Citește și

Minciunile Ministerului Tineretului și Sportului

Iarna ea nu mai a noastră. Veneam cu părinții și domnii antrenori și deszăpezeam terenul. Și ne antrenam numai noi, fără "alte sporturi".

Deci știm cum este. Chiar și la școală, toamna, când înceăeam, veneau colegii de la "alte sporturi" cu diplome câștigate pe timpul verrii 9chiar dacă doar pe București), toată lumea îi felicita, iar diplomele lor ajungeau pe panoul de onoare al școlii.

Clubul nostru este cel mai puternic din România, suntem de multe ori campioni naționali.

Am câștigat turnee la Timișoara, Cluj, Brașov, Constanța, Bârlad, Gura Humorului, așa că am mers și noi la fel de mândri cu diplomele noastre, dar ni s-a spus, zâmbitor, că nu sunt recunoscute de Ministerul Sportului ca diplomel de la "alte sporturi". 

Nu ne-am supărat, chiar dacă trecem ân fiecare zi pe lângă acel panou.

Citește și

De ce vrea Gigi Becali să joace FCSB pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf. Rădăcinile unui scandal

Noi chiar vom scrie acea cerere de care spuneți dvs. și, dacă ne-o primiți, vă rugăm să ne lăsați să ne antrenăm pe terenul nostru din spate, chiar doar atunci când nu vin "alte sporturi", când udați gazonul, plouă sau ninge foarte mult. După cum am spus, știm cum este. 

Am înțeles că ne luați gazonul pentru dezvoltarea, pentru viitorul sportului. Ne bucurăm că cei mici vor avea alte șanse...Deja avem 9 și 13 ani.

Domnul Daniel ne-a spus că deși nu toți vom ajunge mari rugby-ști, sigur toți vom fi pregătiți pentru viață, pentru că așa ne face rugby-ul și greutățile din jurul lui.

Ne bucurăm că dumneavoastră ați avut vremuri bune în sport și ați putut face performanță, dar așa cum se spune:

Vremurile grele nasc oameni puternici

Oamenii puternici fac vremuri bune 

Vremurile bune nasc oameni slabi

Oamenii slabi fac vremuri grele

Deci noi o vom lua de ela capăt

Ștefan - 13 ani , Andrei - 7 ani

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.