eSports: Spectacol pe Red Bull Ring, în a II-a etapă a Campionatului Național Digital de Circuit

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.04.2020 - 16:18

Incidente, depășiri la limită și răsturnarea ierarhiilor. Acestea ar fi principalele ingrediente care au marcat etapa secundă a Campionatului Național Digital de Circuit desfășurată pe Red Bull Ring. Emanuel Gaczella și Lukas Hellmann și-au adjudecat victoria în cele două manșe.

SHARE

Cu un timp de 1m.30.067s, Emanuel Gaczella a furnizat surpriza calificărilor și a reușit să-și adjudece prima poziție pe grila de start. Cea de-a doua poziție de prima linie a grilei i-a revenit lui Claudiu Clima, liderul competiției după cele două clasări pe podium în etapa precedentă.

Pe linia a doua, Victor Taras și Lukas Hellmann se alătură grupului fruntaș din campionat și cu aspirații la o poziție pe podium. După ce a stabilit cel mai bun timp al precalificărilor, Florin Mergea și-a asigurat prima poziție de pe linia a treia grație unui avantaj de numai două miimi de secundă față de Mihai Drăgan, câștigătorul manșei secunde la Silverstone!

Top Ten-ul grilei de start a fost completat de Leo Borlovan, Bogdan Mutu, Dragoș Simion și Maximilian Junger. Cristian Moisescu, pilotul care a deschis lista învingătorilor din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, va pleca în cursă de pe linia a șasea, alături de el fiind coechipierul său de la Virtual Racing Romania, Bogdan Moldovan.

Cursa I

La start, Emanuel Gaczella și-a fructificat avantajul plecării din pole position. A preluat conducerea și nu s-a mai uitat în spatele său până la trecerea liniei de sosire. Iar avantajul de peste opt secunde față de cel mai apropiat rival ne scutește de orice comentarii. Dar în spatele său bătălia pentru primele locuri a fost mult mai disputată, numărul mare de incidente fiind elocvent în susținerea acestei afirmații. Așa se face că nume precum Claudiu Clima, Victor Taras, Lukas Hellmann, Mihai Dragan și Cirstian Moisescu au ajuns în cea de-a doua jumătate a clasamentului deși au plecat în grupul fruntaș pe grila de start.

Chiar și în aceste condiții, spectacolul de pe pistă a depășit așteptările iar duelul pentru locul secund a fost unul de poveste. Și spun asta nu doar pentru că Florin Mergea (Zecarul eSports) a reușit să termine pe locul al doilea ci mai ales pentru faptul că și-a adjudecat această poziție de pe podium grație unui avantaj de o singură miime de secundă față de Bogdan Mutu (RallyMax). La debutul său în campionat, Maximilian Junger a terminat pe poziția a cincea, urmat de Florin Botea, Dragoș Simion, Leo Borlovan, Akos Szabo, Aldrin Opran și Lukas Hellmann, ca să-i amintim pe cei intrați în Top Ten.

Cursa II

Clauza de regulament prin care primii zece clasați din manșa întâi ocupă - în ordine inversă - primele zece poziții pe grila de start a manșei secunde l-a adus în pole position pe Lukas Hellmann. Într-o manieră oarecum similară cu cea din prima cursă a weekendului, pilotul echipei Zecarul eSports avea să-și fructifice avantajul și să obțină prima sa victorie cu un avans de aproape cinci secunde față de Leo Borlovan.

Plecat din poziția a cincea, Dragoș Simion a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului de premiere, constanța pilotului de la Willi Motorsport fiind răsplătită cu propulsarea acestuia în fruntea clasamentului general. Cu două clasări pe poziția a patra, Maximilian Junger a reușit să adune pe Red Bull Ring un total de 26 de puncte, la fel ca și Lukas Hellmann, cei doi fiind performerii etapei.

Incidentele au bulversat încă o dată bătălia de pe circuit, nu puțini fiind cei care au avut de suferit de pe urma acestora. Clasat în fiecare din cele două manșe pe poziția a cincea, Florin Botea a cules roadele constanței și a urcat pe locul secund în clasamentul general. Top Ten-ul manșei secunde a fost completat de Robert Prepeliță, Victor Taras, Aldrin Opran, Dan Dracea și Akos Szabo. Pe poziția a 11-a, Florin Mergea a punctat și de această dată, constanța tenismenului fiind răsplătită cu situarea sa pe poziția a treia în clasamentul general.

Etapa următoare este programată pe circuitul de la Nürburgring în ziua de 1 mai 2020, de la ora 23:00.

*Rezultatele și clasamentele sunt provizorii. Acestea vor fi validate în urma analizei de către comisarii de traseu, iar ulterior validate de Comisia de Competiții a FRAS.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.