Cristian Chivu, unul dintre cei mai buni foşti fotbalişti români, face carieră în Italia

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.10.2023 - 09:56
Cristian Chivu, unul dintre cei mai buni foşti fotbalişti - Foto: Profimedia Images

Retras din activitate în anul 2014, Cristian Chivu (42 de ani) a ales cariera de antrenor. În prezent, Chivu pregătește formația de tineret a celor de la Inter Milano, Inter Primavera. Fostul mare fotbalist român a fost comparat cu Simone Inzaghi.

SHARE

Aflat pe banca celor de la Inter Primavera, Cristi Chivu a obținut un egal contra Benficăi U19, în cadrul grupelor din Youth League.

După meci, jurnaliștii italieni l-au analizat pe antrenorul român și au evidențiat principalele calități ale acestuia, din postura de tehnician.

Cristian Chivu, unul dintre cei mai buni foşti fotbalişti

”Chivu, unul și același cu Inzaghi (n.n.: fostul fotbalist Simone Inzaghi, fratele mai mare al marelui Pippo Inzaghi, e antrenorul actual al echipei Internazionale Milano). Ceea ce reiese clar din această comparație este că, la fel ca și echipa lui Simone Inzaghi, de la Inter, echipa lui Chivu este imperfectă în construcția ei.

Numeroasele schimbări față de anul trecut au lăsat goluri și, în special, cel al despărțirii de Pio Esposito (acum împrumutat la Spezia). Chivu are nevoie de timp, pentru a umple potențiala creștere a altor băieți, precum Spinacce sau Sarr.

Totuși, la fel ca la prima echipă, acest Inter Primavera este organizat, grație și unui mijloc format din Di Maggio - Stankovic - Berenbruch, ale căror caracteristici amintesc foarte mult de cele ale lui Barella - Calhanoglu - Mkhitaryan.

Citeşte şi: Chivu, declarații șocante: "L-am pocnit pe Rossi din instinct animalic și pentru că luam dintoina"

Imperfect, dar credibil, atât în campionat, cât și în Europa.” au notat cei de la calciomercato, conform DigiSport.

Chivu a trecut pe la aproape toate grupele de vârstă ale celor de la Inter Milano și s-a vorbit la un moment dat chiar despre o posibilă numire a românului pe banca echipei mari.

În cele din urmă, fostul internațional a continuat la Inter Primavera, formație cu care și-a prelungit contractul până în anul viitor.

Citeşte şi: Chivu ar putea să preia una din cele mai tari echipe din Europa. Următoarele 270 de minute, decisive

”(n.r. unde se vede peste cinci ani?) Eu nu ştiu ce voi face mâine. Peste cinci ani, mi-ar plăcea să fac parte dintr-un meci important, o finală sau în orice caz un meci decisiv şi să înfrunt unul sau mai mulţi copii pe care i-am crescut.

Sau poate să am câţiva alături de mine. Nu ne-au interesat rezultatele. Ne interesează creşterea individuală, care trece apoi către o creştere colectivă şi abia apoi vin şi rezultatele.

Încercăm să dăm o educaţie sportivă, atletică, să-i pregătim pe jucători pentru momentul în care vor părăsi sectorul de tineret, cu un bagaj pe care îl vor purta cu ei, pentru a face o carieră importantă.

Rezultatul este consecinţa creşterii. Nu punem niciodată rezultatul înaintea creşterii”, a declarat Cristi Chivu, pentru Gazzetta dello Sport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te