Vaccinul COVID pentru copiii sub 5 ani, disponibil în vara 2022. Cum se recrutează voluntarii

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.12.2021 - 12:42
Vaccinul COVIUD pentru copiii sub 5 ani, disponibil în vara 2022. Cum se recrutează voluntarii / https://publichealth.jhu.edu/

Pe măsură ce cazurile de coronavirus la copii cresc din nou, aprobarea unui vaccin pentru copiii sub 5 ani nu se va întâmpla imediat, ceea ce ar putea panica unii părinți.

SHARE

Cei mai mici copii nu vor primi protecție împotriva Covid-19 decât în 2022.

Pfizer a anunțat, săptămâna trecută, că va modifica studiul clinic al vaccinului său pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani. Compania a spus că două doze nu au provocat același tip de răspuns imun robust la copii ca în cazul adulților. O a treia doză va fi adăugată la studiile pentru copiii sub 6 ani.

Nu mai devreme de vara lui 2022

Pfizer a anunțat că, în prima jumătate a anului 2022, va transmite autorităților de reglementare datele din studiile sale. Mulți au sperat că aprobarea va veni mai devreme de atât.

„Vaccinul nu va fi probabil eligibil până în al doilea trimestru al anului 2022, deși speram că va fi în primul trimestru”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase

Moderna colectează date despre eficiența vaccinurilor la copiii mai mici de 5 ani. Johnson & Johnson spune că nu a început testele pentru vaccinul său împotriva Covid-19 pentru copiii mai mici de 12 ani.

Dr. Bill Hartman, care conduce testarea Moderna Covid-19 pentru copii la Universitatea din Wisconsin-Madison, consideră că un vaccin pentru această grupă de vârstă ar putea fi disponibil încă din „prima sau a doua lună” din 2022. Urmează, apoi, să fie aprobat, arată CNN.

Hartman a fost impresionat de modul în care lucrurile se pot mișca atunci când există voluntari dedicați.

Voluntarii au ajutat la salvarea lumii

„Mă simt norocos să trăiesc într-un oraș cu oameni care doresc cu adevărat să ne ajute să obținem răspunsuri, astfel încât să putem pune capăt acestei pandemii”, a spus și doctorul Simon Li care lucrează pentru elaborarea vaccinului Pfizer. „Le spun voluntarilor tot timpul că, într-o zi, în viitor, vor putea spune o poveste despre modul în care au ajutat la salvarea lumii”.

Citește și: Cum scăpăm de drumurile morții. România, țara din Europa cu cele mai multe decese în accidente auto

La început, Li a crezut că va fi dificil să recruteze copii pentru studiul Pfizer / BioNTech. Părinții pot fi destul de protectori, a spus el, mai ales când vine vorba de vaccinuri și poate dura ceva timp pentru a recruta voluntari. Nu este așa și cu studiul vaccinului Covid-19, pentru care înscrierea copiilor-voluntari a început în mai.

„Am trimis o cerere și, în 36 de ore, am avut cel puțin o mie de oameni care erau interesați, iar apoi după alte 24 de ore, s-au strâns alte câteva sute”, a spus Li. „În cele din urmă, am avut peste 1.500 de oameni care au vrut să-și ofere copiii voluntari pentru studiul nostru.”

Cazuri în creștere în rândul copiilor

În acest moment al pandemiei, copiii sub 5 ani reprezintă doar o mică parte din numărul persoanelor care au fost bolnave.

Citește și: Cercetătorii israelieni au studiat dacă vaccinurile ARNm afectează fertilitatea. Ce au arătat datele

Această grupă de vârstă reprezintă 2,7% din totalul cazurilor de Covid-19.

Copiii sunt, de asemenea, mult mai puțin probabil să fie spitalizați sau să moară din cauza Covid-19 decât adulții, dar virusul este încă o amenințare pentru ei. Ei reprezintă 1,2% din spitalizări și 0,02% din decese, potrivit CDC.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te