SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave în urma vaccinării anti-COVID cu Johnson & Johnson

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.04.2021 - 09:26
SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave în urma vaccinării anti-COVID cu Johnson & Johnson. / Foto: news.ro

Statele Unite analizează cazuri de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (J&J), altele decât cele pentru care a suspendat temporar imunizările, a declarat luni un oficial din domeniul sănătăţii publice, transmite Reuters.

SHARE

Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului J&J, din cauza informaţiilor privind formarea unor  cheaguri de sânge la nivel cerebral, la şase femei cu vârste de sub 50 de ani, între cele aproximativ 7 milioane de persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite.

”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă susţinut luni, informează news.ro.

Citește și: Un dispozitiv de eliminare a SARS-CoV-2 din aer, creat de români, testat și sigur, disponibil acum

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA monitorizează baza de date a guvernului SUA pentru rapoarte suplimentare despre efectele secundare, a adăugat ea.

Walensky nu a furnizat niciun detaliu cu privire la natura efectelor secundare suplimentare.

Citește și: FOTO Prințul Philip și-a făcut singur dricul: un Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green

O comisie consultativă a CDC se reuneşte vineri pentru a analiza datele despre efectele secundare severe şi va face o recomandare dacă Statele Unite ar trebui să reia utilizarea vaccinului J&J.

Experţii în sănătate publică anticipează reluarea vaccinărilor cu acest vaccin, dar numai după ce furnizorii de servicii de asistenţă medicală primesc îndrumări clare privind modul de recunoaştere şi tratare a cheagurilor de sânge care pot apărea ca un efect secundar rar al vaccinului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.