FOTO Prințul Philip și-a făcut singur dricul: un Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.04.2021 - 23:37

Prințul Philip a încetat din viață săptămâna trecută, la vârsta de 99 de ani, și a fost înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, în capela St. George a Castelului Windsor. La ceremonie a participat un dric special, conceput chiar de Ducele de Edinburgh: un pick-up militar Land Rover.

SHARE

Sicriul Prințului Philip a fost transportat de la Castelul Windsor la capela St. George de un dric special, un pick-up militar Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green, modificat atent, la fabrica Land Rover din Solihull, conform dorințelor și indicațiilor Ducelui de Edinburgh.

Prințul Philip și-a pregătit dricul încă din 2003

Conform bbc.com, Prințul Philip a început să-și pregătească propriul dric în urmă cu 16 ani, în 2003, când avea 82 de ani. Cum acesta a luptat în Marina Regală (Royal Navy) în cel de-al doilea Război Mondial, prima modificare solicitată Land Rover a fost schimbarea culorii mașinii din „Belize Green” în „Dark Bronze Green”, o culoare specifică vehiculelor militare Land Rover.

Citește și:

Washington Post: O problemă complicată - cine va fi următorul Duce de Edinburgh?

Apoi, bena mașinii a fost realizată exact după dimensiunile sicriului Prințul Philip, elementele de ancorare și protecțiile din cauciuc fiind montate astfel încât coșciugul să intre la fix.

De asemenea, Prințul Philip a cerut ca dricul să aibă cabină simplă, jante în culoare caroseriei și grilă frontală neagră, precum și ca mașina să nu poarte plăcute de înmatriculare.

Land Rover a primit „Royal Warrant” în urmă cu peste 40 de ani de la Ducele de Edinburgh

Prințul Philip a ales Land Rover pentru ultimul său drum fiind un fan al mărcii încă din tinerețe. De-a lungul timpului, acesta a fost surprins de nenumărate ori la volanul diferitor modele Land Rover, iar în urmă cu peste 40 de ani, el a acordat constructorului britanic „Royal Warrant”.

Citește și:

FOTO & VIDEO Funeraliile prințului Philip al Marii Britanii. Participanți: regina Elisabeta & copiii

Una dintre ultimele sale experiețe la volanul unui Land Rover surprinse de aparatul foto a fost în urmă cu cinci ani, când Prințul Philip a făcut pe șoferul pentru Președintele SUA Barack Obama, soția acestuia, Michelle Obama, și, bineînțeles, pentru Regina Elisabeta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.