Medic cardiolog: „Salariile mari n-au schimbat nimic la capitolul şpagă în sistemul medical”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.01.2019 - 17:16
Vasi Rădulescu. Foto Facebook

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a completat o listă a lucrurilor care nu s-au schimbat în sistemul medical românesc în ultimii ani, inclusiv faptul că salariile mari „n-au schimbat nimic la capitolul șpagă”.

SHARE

Vasi Rădulescu a făcut o listă a lucrurilor care nu s-au schimbat în Sănătate. „Rezidenţii sunt la fel de umiliţi, a se vedea recenta poveste de la Craiova, când doar specialiştii şi primarii primeau în gardă mâncare gratis, rezidenţii trebuind să o plătească”, a scris medicul.

Acesta mai spune că „orgoliile incredibile şi luptele la sânge pentru ierarhii sunt cam la fel”, iar „la camerele de gardă este în continuare haos”. De asemenea, medicul spune că birocraţia sufocă medicii, iar oraşele mari sunt suprasaturate cu doctori. „Ei nu vor să plece să lucreze în provincie în condiţii precare după ce s-au pregătit în centre relativ bine dotate”, a completat cardiologul.

Referitor la problea bolilor, Vasi Rădulescu spune că „obezitatea este în explozie”. „Suntem campioni la boli cardiovasculare, când 80% din ele sunt preventibile prin alimentaţie şi mişcare, iar programele de prevenţie şi educaţie nu prea există”, arată medicul.

Despre învățământul universitar, mediul spune că „facultatea de medicină te învață cum să tocești două cărți pentru examenul de rezidențiat”, care e un nonsens, „ia puncte multe cine poate reține mai multă informație.”

„Înfloresc «medicii» care practică terapii departe de știința adevărată, doar pentru bani”, a notat el, menționând că între medicii adevărați este ură „când ar trebui cu toții să ne ajutăm între noi și să schimbăm lucrurile în (mai) bine”.

Postarea medicului cardiolog vine în contextul unui recent scandal la Spitalul județean din Craiova, unde medicii rezidenți care fac gărzi au fost anunțați ptrin-un afiș lipit pe pereții spitalului, că pot mânca la cantina spitalului doar contra cost. Ulterior, mai mulți medici primari s-au mobilizat și au refuzat masa de la cantină, din solidaritate cu tinerii rezidenți.

Citește și: Scandal la Craiova: Rezidenții, discriminați la cantină. Medicii au refuzat masa, din solidaritate

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.