Românii, pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii online legate de sănătate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.04.2021 - 09:46
Românii, pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii online legate de sănătate. / Foto: agerpres.ro

Peste jumătate dintre cetăţenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că în 2020 au căutat informaţii online legate de răni, boli, nutriţie sau îmbunătăţirea sănătăţii.

SHARE

În România însă, ponderea celor care au căutat astfel de informaţii online este de doar 28%, cel mai mic procent din UE, arată datele publicate de Eurostat.

Căutarea de informaţii online legate de sănătate este foarte populară în ţările nordice, în frunte cu Finlanda, unde 77% dintre cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că au căutat online astfel de informaţii în 2020, urmată de Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%).

La polul opus, căutarea de informaţii online legate de sănătate este mai puţin populară în România (28%), Bulgaria (29%), Italia (35% conform datelor din 2019) şi Polonia (43%).

Citește și:

DERAPAJ Adina Alberts, estetician, insistă cu prescrierea ivermectinei la pacienții cu COVID

În România, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut cu doar 9% în ultimul deceniu

Media la nivelul UE este de 55%, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetăţenii UE au căutat online informaţii legate de sănătate. De asemenea, 20% din cetăţenii UE au declarat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist. Mai puţini, 13%, au accesat alte servicii de sănătate via un site web sau o aplicaţie în loc să facă o vizită în persoană la spital sau la doctor, în timp ce 11% din cetăţenii UE şi-au accesat online dosarul care conţine informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.

În ultimul deceniu, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut în marea majoritate a statelor membre UE.

Citește și:

România: „medicamentul-minune” al lui Becali, folosit de oameni doar pentru o boală a pielii

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Cehia (41 de puncte procentuale) şi Cipru (40 de puncte procentuale), urmate de Spania (34 puncte procentuale), Irlanda şi Croaţia (ambele cu 33 de puncte procentuale).

În România, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut cu doar nouă puncte procentuale în ultimul deceniu. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.