DERAPAJ Adina Alberts, estetician, insistă cu prescrierea ivermectinei la pacienții cu COVID

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 02.04.2021 - 12:04
DERAPAJ Adina Alberts, estetician, insistă cu prescrierea ivermectinei la pacienții cu COVID. Sursa: A3
DERAPAJ Adina Alberts, estetician, insistă cu prescrierea ivermectinei la pacienții cu COVID. Sursa: A3

Medicul estetician Adina Alberts insistă cu prescrierea ivermectinei la pacienții cu COVID, deși nici una din organizațiile internaționale de reglementare a medicamentelor nu o recomandă la acești pacienți, ci doar în studii clinice.

SHARE

Alberts a făcut o declarație ambiguă la Antena3, susținând, mai întâi, că știe medici care iau ivermectină profilactic, apoi că ea sau acești medici iau ivermectină pe sub mână și își tratează pacienții. După ce i s-au cerut clarificări de la medicii Radu Țincu și Laura Zarafin, Alberts a spus că ea nu a declarat că ea prescrie ivermectină, ci că știe medici care prescriu acest tratament.

Citește și: Agenţia Medicamentului din Franţa nu a autorizat utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID 

Redăm transcriptul dialogului mai jos, de la minutul 13.20. Îl puteți asculta aici

Adina Alberts: Sunt foarte mulți medici care în ATI și în alte specialități și boli infecțioase, s-a dezvoltat o piață neagră a acestei ivermectine (exact, se aude vocea lui Iulian Capsali din fundal) din cauza faptului că nu se dorește reglementarea acestui tratament, sunt foarte mulți medici care declară eu iau profilactic, eu iau pe sub mână, eu iau și dau pacienților mei pentru că vreau să-i tratez și să-i salvez, pentru ce pentru ce trebuie să se întâmple aceste lucruri și nu se încearcă să fie adusă la suprafață prin niște studii? Haideți să demarăm un studiu.

Medicii invitați: Doamna doctor, ați spus că ați prescris ivermectină?

Adina Alberts: Eu am spus așa ceva? Am spus că sunt medici care tratează cu ivermectină, sunt medici care spun că iau ivermectină.

Citește și: România: „medicamentul-minune” al lui Becali, folosit de oameni doar pentru o boală a pielii

Reamintim că tratamentul cu ivermectină a fost popularizat în România mai întâi de Gigi Becali și de Antena3, fiind apoi susținut de medici adepți ai conspirațiilor despre COVID. Cel mai recent, cântăreața Cornelia Catanga, care nu credea în coronavirus, s-a tratat acasă cu ivermectină și a murit din cauza complicațiilor bolii. 

Agenția Medicamentului din România a menționat, într-un răspuns pentru Newsweek România, că la noi în țară ivermectina se prescrie la oameni sub forma unui unguent pentru piele. Pastilele cu ivermectină care se vând în farmaciile veterinare, cu prescripție medicală, sunt pentru animale. 

Citește și: Adina Alberts recomandă ivermectina cu un document care o interzice pentru tratarea COVID 

„Ivermectina este un chimioterapic antiparazitar, fiind utilizat în tratamentul bolilor parazitare atât în medicina veterinară cât și în medicina umană. Este folosită de asemenea și în tratamentul unor afecțiuni ale pielii.

 În România este aprobat un singur medicament de uz uman care conține ivermectină, sub formă de cremă, administrat în acneea rozacee.

În Europa sunt disponibile mai multe medicamente care conțin ivermectină pentru administrare orală și cutanată, în indicații antiparazitare precum și pentru tratamentul unor forme de acnee rozacee” , a arătat Agenția Medicamentului. 

De asemenea, și compania Merck, producătorul medicamentului pe bază de ivermectină de uz uman, a explicat, într-un comunicat de presă, că nu a găsit nici o dovadă concludentă că ivermectina ajută în tratarea pacienților cu COVID-19.

„Nu există nici o bază științifică privind un potențial efect terapeutic (al ivermectinei, n.r.) împotriva COVID -19 care să reiasă din studiile pre-clinice. Nu au fost găsite dovezi concludente privind eficiența clinică (a ivermectinei, n.r.) la pacienții cu COVID -19”, arăta compania, într-un comunicat din februarie 2021. 

Newsweek România a cerut un nou punct de vedere Colegiului Medicilor, pe care îl va publica dacă îl va primi. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te