Schmidt de la BMW a sponsorizat USR în campania electorală din 2016. Suma totală: 130.000 de lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.10.2022 - 14:17

În campania electorală din 2016, patru dintre firmele omului de afaceri Michael Horst Schmidt, apropiat al președintelui Klaus Iohannis, au donat Uniunii Salvați România (USR), sume cuprinse între 15.000 și 50.000 de lei.

SHARE

Potrivit datelor disponibile în Monitorul Oficial este vorba de societățile comerciale MHS Truck Bus SRL, MHS Otopeni Truck Bus SRL, MHS Leasing Renting SRL și MHS Truck Service SRL, după cum reiese din tabelul de mai jos.

Sumele cu care firmele lui Schmidt au sponsorizat USR au fost, în ordine, 50.000 lei, 22.000 lei, 22.000 lei, 21.000 lei și 15.000 lei.

Zilele trecute, USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, unul dintre motivele moțiunii îl reprezintă achiziția celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română de la Automobile Bavaria, firma lui Michael Horst Schmidt.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Semnăturile au venit de la deputații USR, 44 la număr, iar alte 10 au fost strânse de la grupul lui Ludovic Orban.

„Deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei depun moţiunea simplă împotriva lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, intitulată: „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt”. Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, a afirmat Moşteanu.

Citește și: BMW-uri pentru polițiști: Bode îl acuză pe Drulă că a aprobat detaliile tehnice. Liderul USR neagă

Moţiunea simplă va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare în şedinţa de marţi, a decis Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Moțiunea simplă are legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria. În plus, marți a apărut o nouă informație, potrivit căreia Poliția Română vrea să cumpere și 75 de motociclete, care să aibă cutii de viteze de minimum cinci trepte și să atingă o viteză de cel puțin 200 de kilometri pe oră.

Vorbim, practic, de un nou contract, estimat la peste 1,8 milioane de euro, care face parte dintr-o licitație mai mare a Poliției Române.

Citește și: Emil Constantinescu, bugetar cu venituri „la secret”. 40.000 € pe an, pensie ca fost președinte

Potrivit legii, o moțiune simplă, chiar dacă este adoptată de către Parlament nu înseamnă automat și demiterea ministrului. Practic, Guvernul nu este obligat să îl și demită pe respectivul ministru.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.