Oana Bogdan, arhitecta care milita pentru desființarea proprietății private, demisionează din PLUS

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.10.2019 - 11:44
Oana Bogdan. Foto pagina personală Facebook

Oana-Maria Bogdan, membră în conducerea centrală a PLUS, despre care Dacian Cioloș susținea că este „roata motrice” din spatele partidului, și-a anunțat colegii că va demisiona din PLUS.

SHARE

„După trei ani de implicare în România, biroul meu de arhitectură de la Bruxelles are nevoie de mine 100%. În acești trei ani, am fost ruptă între a urma credința unui bine comun în România și nevoia de a-i proteja pe cei care mi-au fost alături în Belgia. Astăzi a venit timpul să mă întorc la proiectele și oamenii care au plătit prețul încercării mele de a construi un bine comun în România", le-a transmis Oana Bogdan colegilor, într-o scrisoare internă.

Citește și DEZBATERE Sunteți de acord cu tezele Oanei Bogdan despre proprietate și creșterea economică?

Aceasta a mențiionat că reîntoarcerea la cariera sa ar impiedica-o să își facă treaba în politică.

„Demisionez nu numai din BN, ci si din PLUS, pentru că vreau să fiu din nou liberă să scriu și să vorbesc despre subiectele pe care eu le consider importante, dar care nu sunt încă delicate în România, fapt care ar putea să afecteze partidul atât timp cât eu sunt asociată cu PLUS", a mai scris Oana Bogdan celor din PLUS.

Departamentul de comunicare al partidului a confirmat demisia.

„Oana Bogdan, membru în Biroul Naţional PLUS, şi-a dat demisia din partid. După cum chiar ea a explicat într-o scrisoare adresată membrilor Consiliului Naţional, demisia tine de nevoia de a fi mult mai prezenta la Bruxelles, unde Oana conduce un birou de arhitectură de succes.

Citește și Oana-Maria Bogdan, unul din liderii PLUS, a scris că omenirea trebuie să renunțe la proprietate

Ultimii trei ani, dedicaţi României, au ţinut-o departe de conducerea firmei pe care a înfiinţat-o. Faptul că, astăzi, Oana a ales să se implice mai mult în proiecte care ţin de arhitectură nu înseamnă că ea a abandonat sau a întors spatele PLUS. Dimpotrivă. Oana şi PLUS se vor regăsi cât de curând în proiectul de reînnoire a Europei”, se arată în comunicatul partidului.

Citește și Oana-Maria Bogdan (PLUS) revine cu precizări: „Vedem diferite forme de renunțare la proprietate”

Oana Bogdan a stârnit la începutul anului un val de reacții prin niște afirmații postate pe Facebook despre desființarea proprietății private și renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.