Oana-Maria Bogdan (PLUS) revine cu precizări: „Vedem diferite forme de renunțare la proprietate”

DE Mircea Marian | Actualizat: 05.03.2019 - 16:31
Oana-Maria Bogdan Foto: Facebook

Arhitecta Oana-Maria Bogdan, membră a conducerii executive a PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș, a revenit pe Facebook cu o serie de precizări, după ce presa a difuzat un comentariu în care ea afirma că dorește să se renunțe la proprietatea privată.

SHARE

Oana-Maria Bogdan își începe postarea afirmând că i s-au răstălmăcit cuvintele și este imună la bullying. „E profund democratic să nu fii de acord cu cineva, dar să utilizezi emoții profunde ale societății doar ca să mânjești pe cineva este inadmisibil”, scrie ea.

Lidera PLUS face însă și o serie de considerații legate de proprietetea privată: „Ceea ce putem constata cu toții în ultimii 30 de ani este un triumf haotic al individualismului și o teamă de a asuma responsabilități comune pentru lucruri comune. Românii se plâng, pe bună dreptate, că străinii le cumpără terenurile. Dar nu ar fi oare mai bine să gândim împreună modalități de a pune în valoare aceste terenuri în sânul comunităților locale?”

În plus, Oana Bogdan deplânge „acumularea haotică de bunuri”.

„Resursele materiale ale țării și ale planetei, în general, sunt limitate. Dacă ne lansăm într-o competiție înverșunată pentru stăpânirea și exploatarea lor, vom avea de suferit toți și mai ales vor avea de suferit generațiile viitoare (...)  Ceea ce ne va duce înainte ca societate este încrederea în bunul public (material și imaterial) și nicidecum acumularea individuală de obiecte și pământuri”, a scris aceasta. 

Postarea ei vine după ce, în această dimineață, presa a preluat un comentariu făcut de ea pe Facebook: `Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”.

Citește și Oana-Maria Bogdan, unul din liderii PLUS, a scris că omenirea trebuie să renunțe la proprietate 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -