Nicolicea vrea o pensie specială de 20.000 lei după 7 mandate de parlamentar. Azi, ia doar 11.000

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.06.2023 - 15:17
Nicolicea area o pensie specială de 20.000 lei după 7 mandate de parlamentar - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Eugen Nicolicea vrea o pensie de aproximativ 20.000 de lei pentru cele 7 mandate de parlamentar pe care le are. Nicolicea va ataca în isntață legea care va desființa pensiile speciale ale parlamentarilor.

SHARE

Eugen Nicolicea vrea o pensie specială uriașă în urma celor 7 mandate de parlamentar pe care le-a avut. Acum are doar 11.000 lei și nu e mulțumit. El a anunțat că va contesta în instanță legea care va anula acordarea de pensii speciale foștilor parlamentari.

"Am spus că nu susţinem. Motivele le-am invocat acolo (în comisie - n.r). Este evident că, fiind copy paste după o lege declarată neconstituţională, motivele de neconstituţionalitate subzistă şi sunt aplicabile. Dar faptul este extrem de grav, ştiind că un proiect, o propunere este neconstituţională să insişti să-l adopţi cu încălcarea Constituţiei şi a statutului este evident o încălcare gravă a Constituţiei şi ar trebui să preocupe opinia publică şi pe dumneavoastră, pentru că, după cum ştiţi, Constituţia este o lege şi anume legea fundamentală. Încălcarea legii se sancţionează, iar încălcarea legii fundamentale bănuiesc că este de o gravitate mai mare decât încălcarea unei legi obişnuite", a declarat Nicolicea, citat de agenția Agerpres.

Nicolicea vrea o pensie specială de 20.000 lei după 7 mandate de parlamentar

Fostul deputat mai spune că dacă se elimină "această măsură de protecţie a mandatului parlamentarilor", se va "lovi în cei săraci". "Cei săraci, dacă vor ajunge în Parlament, vor fi tot timpul la mâna şefilor care nu îi vor mai pune pe listă şi aşa mai departe. Deci, acestea sunt scrise de către Curtea Constituţională", a mai spus Nicolicea.

Nicolicea zice că are o pensie specială de doar 11.000 lei pe lună. Și pentru asta e foarte nemulțumit.

Se va lovi în cei săraci

„După 7 mandate, mi s-au luat în considerare trei, adică patru mandate parcă aş fi fost pe stradă. Asta este prima limitare. După trei mandate luate în considerare, a mai intervenit o nouă limitare, că nu pot să depăşesc salariul deputatului în funcţie. (...) Deci, în prezent am 10.951, exact cât are un deputat în funcţie. Nu există o discriminare între aceste situaţii. V-am spus, eu am fost limitat, deci suma ar fi trebuit să fie mult mai mare, pentru că atunci când deputatul în funcţie va avea şi el şapte mandate, adică 28 de ani de Parlament, ar fi putut să beneficieze şi el ca şi mine", a explicat Nicolicea.

Nicolicea crede că ar trebui să ia o pensie proporțională cu numărul de mandate, adică în jur de 20.000 lei.

Spre comparație, Meleșcanu are 4 mandate de parlamentar și va primi în jur de 11.000 lei net pensie de parlamentar. Spre comparație, Petre Daea cu 3 mandate, are 9.000 lei net pensie specială. Nicolicea are 7 mandate. Detaliii AICI

Citește și: Meleșcanu rămâne cu 16.000 lei/lună pensie specială după „tăieri”. A justificat crimele comuniștilor

În 2019, Nicolicea a fost propus Ministru al justiției.

El a făcut Facultatea de Drept la o instituție de învățământ clasată ultima, din punct de vedere a calității actului educațional.  

„În ceea ce privește facultatea de drept, sau altfel spus, marele secret al lui Nicolicea, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informațiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licență", transmite Eugen Nicolicea printr-un comunicat de presă.

Citește și: Eugen Nicolicea a terminat Dreptul la o facultate din categoria „gunoi/junk”

Universitatea Spiru Haret (cu 15 prezențe) conducea detașat în topul programelor de studii cel mai prost cotate, incluse la categoria E. Tot la categoria E a fost inclus și programul „Drept”, oferit de Spiru Haret și urmat de Eugen Nicolicea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te