Manualul de furat din UE, la editura PSD-ALDE

DE Mihai Duță | Actualizat: 23.11.2018 - 12:36

Să le furăm banii, dar să nu fie treaba lor! Asta este pe scurt deviza ăstora de-s mândri că-s români după ce au devalizat țara.

SHARE

Aceiași oameni care se laudă cu absorbția fondurilor europene, spun că UE ne vrea răul când ne critică pentru aberațiile legislative ale unor unsuroși cu averi penale.

La câteva ore după ce declara că pentru ea a fost important să semneze un acord de finanţare din fonduri europene de 710 milioane euro, Viorica punea UE la punct cotocodăcind ca o găină din vârful gardului. Banii lor sunt foarte buni, dar raportul MCV și rezoluția Parlamentului European reprezintă „o ingerință gravă și o încălcare a tratatului european“. Adică pentru gașca de coafeze și chelneri din Teleorman fonduri nerambursabile înseamnă foarte clar că nu le mai dai înapoi, deci le bagi în propriul buzunar. Pentru că acesta este și subiectul dosarului Tel Drum, deschis după o sesizare a Oficiului European Antifraudă. Păi cum să vină fraierii ăștia de europeni să le ia dacilor noștri banii furați cu atâta trudă? Cu ce-i mai făcea Liviu vilă câinelui? Știe vreunul dintre voi cât de greu se amenajează o insulă?

Și cât s-au chinuit Dragnea cu ai lui să pună la punct un manual de furat cu legea-n mână! România e extrem de aproape să devină raiul infractorilor, așa cum e Bulgaria raiul înmatriculărilor, doar că la ei pare să se mai schimbe câte ceva. Parcă și văd toți escrocii politici de prin Balcani luându-și buletin de București și acces la Parlament. Hai, că acolo se poate fura!

Știți ce valoare au subvențiile europene primite de agricultorii români? Cam două miliarde de euro pe an. Dacă s-ar aduna hectarele declarate pentru a lua acești bani, cred că ar rezulta suprafața României, Bulgariei și Ungariei la un loc. Fără aceste ajutoare, agricultura românească nu mai rămâne nici cu oaia lui Petre Daea.

Ce se întâmplă în realitate? O spune chiar un membru de vază al PSD, Corina Crețu, acum și comisar european pe Dezvoltare: „s-au pierdut 2 miliarde de euro din păcate în domeniul cel mai vulnerabil şi cel mai necesar pentru România, acela al transporturilor”. Iar banii s-au pierdut pentru că niște incompetenți cocoțați e funcții de Dragnea n-au reușit să facă niște proiecte. Aceiași impostori sunt mutați apoi de la un minister la altul.

Dar Europa e rea! A avut tupeul să-i contrazică pe marii gânditori Tulburel, Nicolicea, Nicolae și Rădulescu Mitralieră. Ăștia l-ar mai da o dată afară din țară și pe Caragiale doar pentru că s-ar fi recunoscut prea tare în personajele lui.

„M-am exilat şi atâta tot. Aerul aici îmi prieşte, sunt mulţumit cu ai mei şi nu am ce căuta acolo, unde linguşirea şi hoţia sunt virtuţi, iar munca şi talentul vieţii demne de compătimit“, îi scria I.L. Caragiale, de la Berlin, bunului său prieten Alexandru Vlahuță. După ce fusese ponegrit în țară și târât într-un process absurd pe care avea să-l câștige, Caragiale a hotărât să se mute la Berlin, acolo unde și-a trăit ultimii ani ai vieții.

În memoria colectivă a rămas însă Caragiale și nu politrucii vremurilor.

Sper că la ora când citiți acest articol România să mai fie în UE. Preventiv, eu o să încerc să stau mai mult pe la Ruse ca să pot cere rapid azil politic, chiar și în Bulgaria.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te