Ion Țiriac, miliardarul pomanagiu, vrea acum Velodromul ca să-l facă patinoar

DE Mihai Duță | Actualizat: 05.07.2021 - 18:22

Ion Țiriac ar vrea acum velodromul de la Dinamo ca să facă patinoar. Desigur, de pomană. Acum doi ani dădea în judecată statul român pentru a opri construcția liniei ferate care face legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord, linie cerută de UEFA pentru EURO2020.

SHARE

Miliardarul Ion Țiriac apare periodic și, indiferent cine e la putere, cere ceva gratuit de la stat. Asta când nu încearcă să blocheze statul.

Ca președinte al Federației Române de Tenis, de unde și-a dat demisia rapid pentru că nu erau bani, Țiriac a înregistrat extraordinara performanță ca toate sportivele calificate la Jocurile Olimpice să anunțe că nu se prezintă. 

Citește și: Miliardarul Ion Țiriac face curte MAI: „Dacă îmi dă velodromul Dinamo, eu fac un patinoar acolo”

Desigur, probleme medicale pot să apară oricând în viața unui sportiv profesionist și nu e de vină neapărat președintele federației.

Dar să ți se retragă toți jucătorii, e un fapt nemaiîntâlnit și, în acest caz, Ion Țiriac nu poate fi absolvit de orice vină.

În an olimpic, dacă îți pasă de sportul pe care-l gestionezi și nu te interesează numai și numai banii, ca președinte cu greutate, așa cum e Țiriac în tenis, poți să stabilești cu sportivii prioritățile și un program competițional astfel încât să nu ajungi într-o situație absolut jenantă. 

Dar pe Țiriac îl interesează doar banii. Banii lui. 

Când a contestat în instanță construirea căii ferate care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord, miliardarul pomanagiu a susținut că acest proiect îi dăunează afacerii pentru că patinoarul pe care îl deține în zonă nu va mai putea funcționa la nivel optim și ar urma să fie închis.

Citește și: Cine are dreptate în cazul trenului din Otopeni pentru Campionatul European?

N-a contat absolut deloc pentru marele om de sport că acest tren fusese o condiție pusă de UEFA pentru organizarea unor meciuri în cadrul cele mai mari competiții sportive la nivel european și una dintre cele mai urmărite la nivel mondial. Nici vorbă.

Pe nea Ion îl interesa doar patinoarul lui și zona rezidențială pe care-o construiește pe lângă.

Între timp, trenul circulă și n-am auzit să se fi închis patinoarul.

Acum zice că vrea velodromul de la Dinamo. Probabil că puțină lume știe că pista de ciclism înconjoară un teren cu iarbă pe care s-a jucat rugby o bună bucată de timp. Acum, velodromul e o ruină, iar pe teren se mai antrenează copiii de la rugby din când în când.

Poate că acolo ar trebui să fie făcut un velodrom și nu un patinoar, că velodrom chiar nu știu să mai avem. Cu toate astea, doi cicliști români s-au calificat la Jocurile Olimpice și chiar se duc acolo și sunt mândri de asta, deși nu câștigă precum în tenis. 

Velodromul este însă folosit și ca loc de aterizare pentru elicopterele SMURD, fiind în imediata apropiere a Spitalului de Urgență Floreasca.

Nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva zgomotul elicopterelor care salvează vieți nu i-ar deranja afacerea lui Ion Țiriac. Dacă ne trezim că dă SMURD în judecată și ne amenință că închide patinoarul?

În altă ordine de iedei, dacă știe cineva de vreun act de "caritate" făcut de Ion Țiriac în zona sportului, fără ca el să fi câștigat de cel puțin două ori, să lase mai jos un exemplu.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te