CEL MAI CITIT COMENTARIU ÎN 2019 Cazul Ciobanu: Nu-mi pasă dacă era gay, catolic sau mare creator

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.01.2020 - 11:20

2019 a fost al doilea an de existență a ediției românești a revistei americane Newsweek. Vă mulțumim că ne citiți și că ne sprijiniți, prin abonamente și distribuirea articolelor noastre. Vă prezentăm, astăzi, care au fost cele mai citite articole ale Newsweek România.

SHARE

Puțin îmi pasă dacă Răzvan Ciobanu era gay, catolic, budist, sado-masochist sau cel mai tare creator de modă din România. După opinia mea, subiectivă, de șofer, discuția ar trebui să fie: cam câți oameni nevinovați ar fi putut omorî?

În cazul Ciobanu, a fost o întâmplare că a existat o singură victimă, șoferul. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă în zonă se aflau și alte persoane? 

Cam câți nevinovați trebuie să mai moară pentru ca astfel de inconștienți să fie opriți să se mai suie la volan și, dacă o fac și distrug viețile altora, să plătească scump? Că era beat, drogat sau obosit, nu știu, asta va stabili ancheta statului. Dar nici un om conștient, conștient că poate ucide trecători inocenți, căruia îi păsa de viețile altora, nu s-ar fi suit în acea stare la volan și n-ar fi condus așa cum a condus Ciobanu. 

Citește și Incredibil. Răzvan Ciobanu a circulat și cu 250 km pe oră

Acum două zile, conduceam de la Baia-Mare spre Râmnicu Vâlcea și, toată Valea Oltului, am intrat în curbe cu piciorul pe frână și puternic pe dreapta de teama tembelilor care depășeau fără să le pese că au zero vizibilitate. De două ori am văzut astfel de depășiri, noroc că șoferul care venea din față a putut trage pe dreapta și a oprit, ca să își salveze viața. Ieri, pe A1, spre București, sute de mașini în coloană, la un ambuteiaj generat de lucrările la carosabil, pe la kilometrul 30. Îi spun soției mele: “În câte minute crezi că încep să ne depășească pe banda de siguranță?” În trei minute.

Am discutat, acum o lună, despre rata uriașă a accidentelor rutiere și, da, principalul vinovat e PSD-ul care, în loc să construiască autostrăzi, fură și șpăguiește. Dar există o tagmă de șoferi cărora poți să le oferi mâine 1.000 de km de autostradă, ei tot vor continua să omoare oameni în trafic. 

Ce-i de făcut? Nu știu. Dar vă spun că, cu cât sunt mai hoți ăi de conduc țara, cu atât poliția e mai slabă, judecătorii mai “toleranți”, iar tembelii din trafic mai agresivi, fiindcă știu că pot omorî liniștiți, întrucât au mari șanse să scape.
Pe Ciobanu să-l ierte Dumnezeu, bine că n-a luat vreun nevinovat cu el.

PS: Fanii creatorului de modă tratează cu o superioritate suverană faptul că nu purta centură: era problema lui. Sigur că nu era doar problema lui. Unu, așa cere legea. Doi, statul român cheltuie acum zeci de mii de lei pentru a investiga acest accident. Da, pare foarte puțin. Sunt bani cu care puteam salva o viață, puteam vindeca un bolnav, puteam pune toalete la o școală dintr-un cătun. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te