PF Daniel. Securitatea. Mântuirea

DE Ramona Ursu | Actualizat: 26.11.2018 - 09:53

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care înțelege că Biserica înseamnă niște zgârie-nori și un clopot cu chipul lui.

SHARE

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn al cărui merit e că a făcut un brand din niște moaște.

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn priceput la clădit imperii financiare din morți, din vii, din presă, din fabrici de pâine, de icoane, de lumânări, din agricultură, din tipografii, din librării, din croitorii (da, și din asta), din spitale, din imobiliare, din turism, din absolut orice merge și ar putea ieși banul. Mai ales că banul iese foarte bine atunci când tot primești milioane și milioane de euro de la stat.

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care spune cum a studiat și muncit, în plin regim comunist, în Occident, dar, nu, nu avea nicio legătură cu fosta Securitate. 

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care, în calitate de mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a oficiat, în Italia, slujba de cununie a lui Iulian Dascălu, unul dintre milionarii preferați ai patriarhului și ai unor ofițeri de rang înalt din fosta Securitate. Foști securiști angajați la firmele aceluiași milionar. Unul dintre ei, generalul Vasile Alexoaie, fost şef al Securității din Roman. Altul, generalul Gheorghe Atudoroaie, fost locțiitor al șefului Securității din Timișoara, arestat și condamnat pentru represaliile de la Revoluție, apoi achitat și reactivat, o perioadă, în SRI, de Virgil Măgureanu.

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care l-a numit șef peste achiziții și licitații pentru Catedrala Mântuirii Neamului pe Ioan Turbatu, condamnat în dosarul „Transformatorul”, în care a fost condamnat și fostul său partener de afaceri, Relu Fenechiu. Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care l-a făcut vrednic pe unul ca Liviu Dragnea.

Nicio pretenție și nicio așteptare nu am de la un domn care ne vorbește despre Dumnezeu, în timp ce mila, pentru el, se reduce la cutia milei. Cam asta cred eu că-i problema, nu zidurile unei catedrale.

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.