Baronii locali sunt cei ce au devalizat spitalele! Acum s-au ascuns de frica virusului și cer ajutor

DE Mircea Marian | Actualizat: 31.03.2020 - 12:17

Ce nu vă spune propaganda isterică din aceste zile este că majoritatea spitalelor cu probleme - care nu au echipamente, nu sunt organizate, de unde medicii dezertează - sunt în subordinea autorităților locale, ale consiliilor județene sau ale municipiilor.

SHARE

De ani întregi, baronii locali își pun „managerii”, adică niște mediocrități care sunt plasate acolo să sifoneze fonduri.

Cazul Sorinei Pintea e recent, dar mecanismul s-a văzut clar de prin 2012, când baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, dirija achiziții de milioane de euro pentru spitalul județean, aparate scumpe și cât se poate de nefuncționale. O singură asistentă medicală i s-a opus atunci, majoritatea colegilor ei știau și tăceau. 

Acum, sigur, toți baroneții ăștia, cu Marian Oprișan în frunte, stau pitiți în vizuina lor și lasă spitalele în aer, urlând după salvarea de la Guvern. Presa din Vrancea scrie că persoana grațioasă a lui Oprișan n-a mai fost văzută de săptămâni întregi, nici măcar la ședințele comitetului județean pentru situații de urgență. 

Când era la sifonat fonduri, n-ar fi lăsat pe nimeni să se amestece pe achizițiile spitalelor „lor”.

Și încă un mic secret al lui Polichinelle: șpaga pentru o angajare în aceste spitale era de la 5.000 de euro la 15.000 de euro, depinde de job, asistentă, medic...

Că or fi fost și angajări corecte, desigur, dar ceva îmi spune că exact ăștia de amenință cu demisii sunt cei mai în defect.

Sunt niște oameni care au făcut un rău cumplit acestei țări, care ne-au lăsat cu sistemul spitalicesc de stat la pământ, devastat de o corupție fără rușine, care au creat un mecanism hipercorupt de control a spitalelor. Când dorea cineva să schimbe ceva în bine, fugeau repede la Antena 3, care le apăra și beuranii căzuți pe bec.

Eu nu uit.

PS: Despre spitalele mari, subordonate Ministerului Sănătății, putem vorbi separat. Dar așa, ca aducere aminte: în ianuarie 2017, prima numire făcută de Florian Bodog, pus de Dragnea la Sănătate, a fost la Spitalul Universitar, unde a plasat-o pe „vrăbiuța“ lui Sorin Oprescu.

Abia prin 2020, după scandaluri peste scandaluri la acel spital, a putut fi dată jos. 

PPS: O situație puțin cunoscută este în Vrancea, singurul județ din țară un spitalul nu este subordonat, oficial, Consiliului Județean. Dar managerul acestui spital a fost numit de regimul PSD, acum șapte ani, și este omul lui Oprișan. “Constantin Mândrilă, poreclit "secretarul conservă" pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

„Mândrilă a fost implicat într-un dosar de furt în 2005, când în apartamentul său au fost găsite 150 conserve din carne de porc însemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a României. Acestea au ajuns la el acasă prin intermediul șoferului, câțiva vecini au văzut, s-au revoltat, au confiscat o conservă și au făcut o reclamație la poliție”, precizează jurnalista Silvia Vrânceanu.

Atunci a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare“, scria site-ul postului B1 Tv. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te