Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a ţinut un discurs, din care rezultă că am putea să învăţăm din exemolul nefericit al Iugoslaviei.
Planul de înarmare a României al lui Carol al II-lea din 1935 s-a vrut unul care să aducă armata națională mai aproape de standardele unei oștiri moderne a timpului. Exact ce spun că vor să facă și actualii guvernanți în următorii ani prin creșterea sumelor alocate apărării.
Declarația de independență din 1964 a lui Dej a însemnat un moment important în detașarea României de apăsarea sufocantă a politicii URSS, liderul țărilor din așa-numitul „lagăr socialist”. Pe 15 aprilie se împlinesc 61 de ani de la Plenara CC al PMR care a adoptat documentul.
Tudor Vladimirescu, conducătorul revoluției de la 1821 din Țara Românească a fost ucis mișelește în zorii zilei de 27 mai/7 iunie 1821, la Târgoviște. După moartea sa, seiful cu bani în care ținea agoniseala cu care-și întreținea oastea de panduri a dispărut vreme de 60 de ani.
Cine era domnitorul care s-a luptat singur cu 40 de turci? Deși se află pe lista conducătorilor fanarioți ai Moldovei, acest personaj și-a găsit sfârșitul tocmai pentru că s-a opus cedării Bucovinei către Habsburgi și ciuntirii principatului.