VIDEO Filmele în care Rusia pretinde că navele lor ar fi atacate cu drone din Delta românească

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.08.2023 - 19:43
Rusia insistă: România permite ucrainenilor lansarea dronelor asupra navelor rusești din Deltă (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: mil.in.ua

Au apărut filme cu navele rusești care ar fi atacate din România cu drone ghidate de americani. Mijloacele de supraveghere ale NATO ce operează în afara Ucrainei inclusiv din România au furnizat informații benefice pentru planificarea atacurilor ucrainene, spun rușii.

SHARE

 Au apărut filme cu navele rusești care ar fi atacate din România cu drone ghidate de americani, după cum insistă Rusia, că lansarea dronelor are loc de la gurile Dunării.

Portul Izmail ucrainean și alte porturi de pe Dunăre, românești, au instalații în care se află atât drone de suprafață, cât și aeriene ale formațiunilor ucrainene implicate în atacuri asupra Crimeii și a Flotei Mării Negre.

Au apărut filme cu navele rusești care ar fi atacate din România cu drone ghidate de americani

Experți militari ruși de la Rybar au subliniat că, la momentul atacului precedent asupra Flotei Mării Negre, deasupra orașului românesc Tulcea opera o aeronavă americană de patrulare antisubmarină P-8A Poseidon, care imediat după lovitură a mers în sudul României.

Mijloacele de supraveghere ale NATO care operează în afara Ucrainei au furnizat informații care au fost extrem de benefice pentru planificarea atacurilor ucrainene, scrie Rybar.

La atacul de vineri dimineață, marinarii ruși au distrus două bărci fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Mishako din portul Novorossisk.

Dronele au vizat terminale petroliere din Novorossisk.

„Dronele, se pare, au părăsit gurile Dunării în după-amiaza zilei de 3 august. Apoi, sub controlul UAV-ului Tekever, dronele s-au deplasat spre est, unde așteptau începerea raidului UAV asupra Crimeii , care s-a întâmplat și noaptea. ”

Rybar: Atacuri monitorizate de drone americane și ale NATO

„Este de remarcat faptul că, la momentul raidului asupra Novorossisk, trei UAV-uri de recunoaștere ale Forțelor Aeriene ale SUA și ale Forțelor Aeriene NATO erau în aer în sud-vestul Mării Negre: RQ-4D Phoenix, două MQ-9A Reapers și o aeronavă R-8A.

Având în vedere recentul atac cu rachete asupra Taganrog în regiunea Rostov și obiectivul general de a reduce capacitățile Forțelor Armate Ruse în Azov și Marea Neagră, tentativa de atac asupra Novorossiysk confirmă încă o dată planurile de a lovi infrastructura portuară rusă”.

Citește și: România construiește o fabrică de rachete Patriot SAM la Ploiești pentru operatorii europeni

Primarul din Novorossisk, Andrei Kravcenko, a spus că nava mare de debarcare Proiect 775 Olenegorski Gorniak și barca anti-sabotor P-349 Suvoroveț au fost implicate în respingerea atacului dronelor de suprafață.

Deși videoclipul arată că nava rusă nu a efectuat nicio manevră, ea se afla pur și simplu în apropierea țărmului.

Citește și: AUDIO Marinari ruși din Marea Neagră, apel de evacuare a morților după atacul cu drone din Deltă

P.W. Singer, specialist la think-tank-ul New America din Washington, a spus că din videoclipurile de pe rețelele de socializare și din alte rapoarte publice reiese că atacurile asupra flotei ruse au implicat „cu siguranță” mai multe bărci telecomandate și drone aeriene într-un asalt complex care „indică niveluri mai înalte de calificare, competență mai mare” din partea forțelor ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te