Cine e Kristina Malimon, moldoveanca pro-Trump reținută în asaltul asupra Capitoliului la Washington

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.01.2021 - 23:39

Kristina Malimon și mama ei, Eugenia Malimon, sunt cele două femei din Republica Moldova care au fost acuzate de intrare nepermisă în Capitoliu, în Washington. Kristina, de 28 de ani, care locuiește în Portland, Oregon și este vicepreședintă a Tinerilor Republicani din Oregon.

SHARE

Kristina, de 28 de ani, care locuiește în Portland, Oregon, este vicepreședintă a Tinerilor Republicani din Oregon și „ambasadoare” a grupului pro-Trump Turning Point USA. Conturile ei de pe rețelele sociale sunt pline cu imagini și mesaje ale lui Donald Trump, dar sunt postate și fotografii cu Trump Jr. și cu Roger Stone, condamnat pentru obstrucționarea justiției și grațiat de Trump.

Citește și: Cine este românul „Proud Boys" arestat de FBI pentru amenințări cu moartea după asaltul Capitoliului

Ea a participat și la mitingul din luna decembrie din Washington, „Million MAGA (Make America Great Again, n.r.) March”.

Kristina Malimon a susținut, în timpul unui eveniment organizat de staff-ul lui Trump în luna decembrie, că a văzut în Savannah, Georgia, computere pe care se vota care aveau „beculețe verzi care clipeau suspicios”, ea interpretând că erau controlate de hackeri – autoritățile au respins ca false aceste afirmații, scrie Associated Press (AP).

Citește și: Tipul cu blană și coarne pe cap de la Capitoliu, mort de foame în arest: nu i se dă mâncare organică

Într-un clip publicat pe pagina sa de Instagram, Kristina a spus că este originară din Republica Moldova și că străbunicul ei a fost reținut de KGB pentru că era creștin și i s-ar fi cerut să spună că nu crede în Dumnezeu ca să fie eliberat din închisoare. După ce acesta a refuzat, a fost omorât, când avea doar 29 de ani, a mai susținut tânăra. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐾𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑀𝑎𝑙𝑖𝑚𝑜𝑛 (@kristina.malimon)

 

Cât a fost reținută, Kristina Malimon a fost surprinsă plângând, pentru că a fost despărțită de mama ei, Eugenia Malimon, nefiindu-i permis să traducă ce i se comunică. Eugenia Malimon vorbește mai mult rusă, mai scria presa americană.

Trump i-a încurajat pe mii de susţinători ai săi să demonstreze miercurea trecută la Capitoliu, provocând haos, cu mii de oameni care au intrat în clădire, iar parlamentarii au fost nevoiţi să se ascundă, timp în care un ofiţer de poliţie şi alţi patru protestatari au murit.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.