Tipul cu blană și coarne pe cap de la Capitoliu, mort de foame în arest: nu i se dă mâncare organică

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 12.01.2021 - 17:58
Jake Angeli, „șamanul QAnon”/FOTO: Getty

Jake Angeli, care a devenit imaginea asaltului asupra Capitoliului, a avut luni prima sa audiere după ce s-a predat FBI-ului iar din fața tribunalului mama sa a spus că el nu se simte bine dacă nu „mănâncă mâncare organică”, scrie Business Insider.

SHARE

Miercurea trecută, Angeli, 33 de ani, a fost fotografiat și filmat în timpul asaltului asupra Capitoliului, când sute au intrat cu forța în clădirea Congresului, în timp ce purta un megafon. Cu culorile steagului american pictate pe față, pieptul gol cu ​​numeroase tatuaje clar vizibile și o pălărie din blană cu coarne de bivol, imaginea sa a făcut înconjurul lumii.

Cinci persoane au murit în urma violențelor de la Capitoliu, inclusiv un polițist.

Departamentul de Justiție a anunțat sâmbătă că Angeli, pe numele său real Jacob Anthony Chansley, este în custodia poliției federale și este acuzat de tulburarea liniștii publice, a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă.

Din cauza pandemiei, prima sa audiere a fost prin telefon iar judecătoarea Deborah Fine a ordonat ca el să fie ținut în închisoare până pe 15 ianuarie, în timp ce va delibera dacă se va confrunta sau nu cu acuzații.

La audiere, avocatul din oficiu Gerald Williams i-a spus judecătoarei că Angeli nu a mâncat de când a fost arestat, spunâns că are o dietă restrictivă, dar nu știe dacă este din motive religioase.

”Domnul Chansley trebuie să mănânce”, a spus Fine.

În fața tribunalului, mama lui Angeli, Martha Chansley, a oferit mai multe informații cu privire la motivele pentru care el nu mănâncă.

”Se simte foarte rău dacă nu mănâncă mâncare organică”, a spus ea. ”Trebuie să mănânce”, a spus ea.

David Gonzales, șerif federal pentru districtul Arizona, a spus că ”vom respecta ordinele judecătorului”, iar Angeli va primi mâncare potrivit dietei sale.

După violențele de miercuri, Angeli a spus pentru NBC News că nu a simțit că a făcut ceva greșit.

”Am intrat pe ușă, frate”, a spus Angeli joi, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.