Fraudă la liceu. Elevi de la clase de matematică, note de 2 și 3 la examenul de mate' de la BAC

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.07.2023 - 18:00
Liceeni de la clase de matematică, note de 2, 3 la examenul de mate' - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Dănescu

Numeroși liceeni de la clase de matematică au luat note de 2, 3 și 4 la examenul de matematică de la Bacalaureat. Elevii au luat note sub 5 exact la proba pentru care, teoretic, au fost cel mai bine pregătiți.

SHARE

Numeroși liceeni de la clase de matematică au obținut note de 2, 3 și 4 tocmai la examenul de matematică de la Bacalaureat. Lucru cu atât mai surprinzător cu cât, cel puțin teoretic, elevii ar fi trebuit să fie cel mai bine pregătiți tocmai la matematică. La clasele de matematică-informatică, această materie este predată de minim 4 ori pe săptămână și se dau teze.

Cu toate acestea, după 4 ani de matematică intensivă, sute, poate chiar mii de elevi, au picat examenul tocmai la matematică, după cum a descoperit Newsweek România.

Liceeni de la clase de matematică, note de 2, 3 la examenul de mate' 

Am luat trei județe diferite din tot atâtea zone istorice ale țării și am găsit numeroase exemple de elevi care au luat sub 5 la matematică, deși erau din clase de matematică - informatică. La unul din liceele din Olt, un elev de la clasa de mate - informatică a luat la examenul de matematică nota 1,9. Mulți nici nu s-au mai prezentat.

La Colegiul Brâncuși din Petrila, județul Hunedoara a „plouat” cu note între 2,65 și 3,3 la matematică, după cum reiese din tabelul de mai jos.

Același lucru li s-a întâmplat elevilor din județul Teleorman, care au picat examenul de matematică de la BAC cu note de 2 și 3 la matematică.

Aceste note foarte mici luate de elevi tocmai la disciplina pentru care s-au pregătit 4 ani în liceu arată existența unei „complicități”. Profesorii, pentru a nu-și pierde catedra sunt mult mai îngăduitori și îi trec pe elevi. Impostura se vede la Bacalaureat unde apar notele de 2, 3 sau 4.

Aceeași situație, la indigo la română

Newsweek a scris, ieri, că același lucru se întâmplă la limba română. Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat, ceea ce arată că profesorii au fost extrem de îngăduitori și i-au trecut clasa. Astfel, după 12 ani de învățat limba română la clasă, mulți elevi nu cunosc limba română nici măcar de nota 5.

Citește și: Liceu trucat. Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat

Ministerul Educației a publicat  pe site-ul dedicatrezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2023.

Citește și: 99.000 de copii nu au ajuns, în 2023, la examenul de bacalaureat. Statul nu știe nimic despre ei

Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8% (73,3% - 2022 și 67,8% - 2021).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior - 78,3%). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te