Liceu trucat. Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.07.2023 - 23:34
Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat, ceea ce arată că profesorii au fost extrem de îngăduitori și i-au trecut clasa. Astfel, după 12 ani de învățat limba română la clasă, mulți elevi nu cunosc limba română nici măcar de nota 5.

SHARE

Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat, ceea ce arată că profesorii au fost extrem de îngăduitori și i-au trecut clasa.

Acest lucru s-a întâmplat și anul trecut, iar Newsweek România a relatat pe larg, atunci, despre faptul că după 12 ani de învățat limba română, elevii nu o stăpânesc nici de nota 5.

Elevi de la clase de filologie care nu au luat nici măcar nota 5 la examenul de limba română de la Bacalaureat, găsești în toată țara. 

Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat

Spre exemplu, la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg din Ialomița, 3 elevi de la clasa de filologie nu s-au prezentat la examene, 8 dintre ei au luat între 1,5 și 4,5.

6 elevi au luat între 5 și 6, dar au fost, în final respinși. Doi elevi au obținut între 5 și 6 la limba română și au promovat examenul de Bacalaureat, iar alți 3 au luat între 6 și 7.

La liceul din Drăgănești-Olt, 3 elevi de la clasa de filologie nu s-au prezentat la examenul de limba română. Opt dintre ei nu au luat nota 5. Note între 5 și la 6 au obținut 8 elevi. Din 95 de elevi de la clasele de filologie, doar 3 știu limba română de nota 9.

Și la Colegiile Naționale, unde se atrange „elita” școlară, avem elevi de la clase de filologie care nu au luat 5 la română. Spre exemplu, la Colegiul Național „Caragiale” din Moreni, după cum se vede din tabelul de mai jos.

70% dintre elevi au luat Bacalaureatul

Azi au fost afișate rezultatele inițiale la Examenul de Bacalaureat 2023. Rata de succes este de peste 70%, anunță Ministerul Educației. Tot azi se pot depune și eventualele contestații.

Rata de succes se menține la peste 70% pe ansamblul tuturor promoțiilor, această situație înregistrându-se pentru al doilea an la rând în ultimii 11 ani (înainte de soluționarea contestațiilor).

S-au afișat rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iulie, ora 11:00, pe site-ul dedicatrezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2023.

Citește și: 99.000 de copii nu au ajuns, în 2023, la examenul de bacalaureat. Statul nu știe nimic despre ei

Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8% (73,3% - 2022 și 67,8% - 2021).

Citește și: Liceu trucat. Absolvenți de mate-fizică, note de 2 și 3 la examenul de matematică de la Bacalaureat

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior - 78,3%). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te