Ai luat abia 5 la examen, dar ai 6.000 de euro să plătești? Ai intrat la Medicină. Legal, în România

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.09.2020 - 16:28
UNiveristatea Medicină / wall-street.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a lăsat ștacheta academică foarte jos permițând intrarea în facultate cu notă minimă. Dacă ai reușit să iei un 5 chinuit la examen și ai în cont mii de euro, ești binevenit la Facultatea de Medicină și Farmacie.

SHARE

Dacă ai reușit să iei un 5 chinuit la examen și ai în cont mii de euro care îți prisosesc (6.000 euro pe an școlar) ești binevenit la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Investiția ți-o poți scoate, garantat, câțiva ani mai tîrziu, salariul medicilor fiind de ordinul miilor de euro pe lună.

Suprataxă dacă nu îți place cartea

La Facultatea de Medicină din București sunt 660 de locuri subvenționate de la buget pentru cei care se clasează pe primele locuri la examenul de admitere. Există și categoria elevilor care plătesc „Taxă pentru studii universitare de licență”, anul acesta fiind vorba de 150 locuri. Această taxă a fost de 9.000 de lei pe an.

Mai există și o taxă uriașă de 6.000 de euro  intitulată „Taxă pentru studii universitare de licență -STUDENŢI ROMȂNI – SUPRATAXĂ”. Detalii legate de taxele de școlarizare la Universitatea de medicină le găsiți AICI.

Un anunț postat pe site-ul Universității aduce o serie de clarificări în legătură cu această suprataxă.

Pe 7 septembrie 2020 apare informația:

„Anunț locuri taxă 6000 Euro

În urma ședinței de Senat Nr. 15 din data de 04.09.2020, s-au aprobat solicitările la forma de învățământ cu taxă de 6000 euro.

Menționăm că în perioada 08.09. – 11.09.2020 confirmarea ocupării locului se va face prin achitarea contravalorii în lei a sumei de 3000 euro”. Detalii AICI

Taxa de 6.000 de euro a fost introdusă încă de anul trecut:

13 septembrie 2019:

„Anunț privind studenții admiși la forma de învățământ cu taxă 6000 de euro Toate cererile candidaților care au susținut examenul de admitere și au obținut minim 50 de puncte au fost aprobate în vederea  înscrierii la programul de studii medicină, forma de finanțare cu taxa 6000 euro”. Detalii AICI

Trebuie să știi jumătate din materie

Singura cerință de îndeplinit pentru a te înscrie la facultatea de medicină, plătind taxa de 6.000 de euro, este obținerea notei cinci (50 de puncte din 100) la examen. Nota cinci este nota minimă.

„La Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, la alegere, Fizică sau Chimie), totalizând un numar de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie şi 40 pentru cea la alegere.

Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 80 puncte pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.

3. Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent”, scrie în „Metodologie proprie - U.M.F. “Carol Davila” Bucureşti ADMITERE 2020 Admiterea în anul universitar 2020 – 2021 Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti” (vezi Fcsimil).

De la Departamentul Finaciar-Contabil din Universitatea de Medicină ni s-a confirmat existența supra taxei de 6.000 de euro și a notei 5 (50 de puncte) minime pentru a intra la Facultatea de Medicină. Decanatul Facultății de medicină nu a putut fi contactat pentru a afla numărul exact al locurilor cu suprataxă aprobate.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidați

Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Detalii AICI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te