Starea căii ferate pe linia 133 pune în pericol siguranța circulației, fiind introduse restricții de viteza de 20 și 30 km/h, informează CFR Infrastructură, într-un anunț de lansare a licitației pentru reabilitarea șinelor care au fost construite acum 120 de ani și neîntreținute cum trebuia.
Citește și: 74 km de cale ferată, între Craiova și Caransebeș, modernizați cu 1 MILIARD €. Gata, după 2030
Trenul „zboară” cu 20 km/h între Timișoara și Cenad. Linia va fi reabilitată după 120 de ani
„A fost publicat în data de 11.06.2024, pe platforma SEAP, anunțul privind achiziționarea de “Lucrări de întreținere și reparație linia 133 între Dudeștii Noi-Biled-Satu Nou, km 13+083-km 28+815; km 31+250-km 42+010”.
Linia 133 Timișoara-Cenad a fost construită între anii 1895-1903. Forța de muncă insuficientă la districtul de linii pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucționale, cat și starea căii pe linia 133 (situație care pune in pericol siguranța circulației), impune intervenția cu firme autorizate și specializate în execuția lucrărilor de reparație pe distanța Dudeștii Noi-Biled-Satu Nou.
Din cauza stării necorespunzatoare a căii pe distanța Dudestii Noi-Biled-Satu Nou au fost introduse restricții de viteza de 20 și 30 km/h.
Lucrările necesare a se executa pentru restabilirea parametrilor instrucționali ai căii constau în înlocuirea șinei, înlocuirea traverselor de beton, a traverselor speciale pentru aparate cale și a traverselor speciale pentru poduri, confecționare cupoane de tranziție, confecționare contrașine, înlocuirea aparatelor de cale, defrișari, realizare prismă de piatra spartă, evacuare pământ, etc.
Citește și: Avem cea mai frumoasă cale ferată din lume și nu știm să o exploatăm! Traversează munții
Citește și: Avem cea mai frumoasă cale ferată din lume și nu știm să o exploatăm! Traversează munții
Realizarea lucrărilor se va face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplineasca condițiile de siguranța a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CNCF CFR SA privind circulația trenurilor.
Termenul limită de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare: 16.07.2024
Valoarea totală estimată supusă achiziției publice :17 866 706.39 RON
Durata contractului: 200 de zile
Sursa de finanțare: buget de stat”, a postat CFR Infrastructură, pe pagina sa de Facebook.