VIDEO Autostrada Pitești - Sibiu va fi gata peste 15 ani. Jumătate de secol pentru un drum în munți

DE Petre Bădică , Răzvan Chiruță | Actualizat: 06.03.2020 - 09:59

PSD a promis 180 de kilometri de autostradă, pentru 2019, dar a finalizat doar 22. Noul guvern liberal s-a ferit să anunțe un termen.

SHARE

„Anul acesta nu ni s-au mai promis ca PSD sute de kilometri de autostradă. În 2020, sigur vor fi gata două loturi de autostradă.

Este vorba de o bucată din Autostrada Transilvania între Iernut și Chețani, adică 18 kiloemtri și un ciot, la graniță de la Borș încoace, în lungime de 5,35 kilometri tot pe Autostrada Transilvania”, a declarat Ionuț Ciurea, președintele Asociației Pro Infrastructura pentru Newsweek România.

Autostrada Sibiu – Pitești, un coșmar

În documentul care monitorizează stadiul marilor proiecte de infrastructură, CNAIR menționează doar primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Sectorul dinspre Sibiu are 14 kilometri, ar trebui finalizat în anul 2023 iar stadiul fizic al lucrărilor este zero. S-au făcut plăți în avans de 1,9%.

Pentru secțiunea 2, în prezent se află în curs de evaluare cele 5 oferte depuse pentru contractul de supervizare.

„Pe secțiunea 3: Cornetu - Tigveni, cu o lungime de 37,40 km, CNAIR S.A, prin experții desemnați în cadrul Acordului BEI PASSA, a beneficiat, de asemenea, de asistență tehnică în specializarea tuneluri și a definit o strategie de promovare în baza documentației existente”, potrivit companiei.

Spus mai direct: nu se întâmplă nimic, nu se știe nici măcar când ar putea avea loc o licitație.

În secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș, cu o lungime de 9,86 km, în data de 29 august 2019, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului "Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș".

Valoarea estimată a contractului este de 2.000.162.437 lei.

Dacă licitațiile și contestația ar dura doi ani și patru construcția, vom avea autostrada de la un capăt la altul al României după 2026. Dar asta e idealul

Ionuț Ciurea spune, însă, că vom merge pe Sibiu – Pitești peste 15 ani.

Vezi interviul complet cu președintele Pro Infrastructură în emisiunea „Periscop”, ce va fi difuzată joi, 5 martie, de la ora 20.00

________________________
Periscop este o emisiune Newsweek Romania, susținută de Volkswagen Autovehicule Comerciale și filmată cu echipamente Olympus

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -