VIDEO Toate datele oficiale despre prima mașină electrică făcută în România, Ford E‑Tourneo Courier

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.05.2023 - 17:27
Ford E-Transit Courier, prima mașină electrică făcută în România - Foto: Ford
Ford E-Transit Courier, prima mașină electrică făcută în România - Foto: Ford
Ford E-Transit Courier, prima mașină electrică făcută în România - Foto: Ford
Ford E-Transit Courier, prima mașină electrică făcută în România - Foto: Ford

Ford E-Transit Courier, prima mașină electrică făcută în România, va intra în producție la uzina din Craiova în 2024. Până atunci, pe 15 mai 2023, la Copenhaga, Ford a prezentat toate datele și informațiile noii sale utilitare ușoare.

SHARE

Ford a prezentat noul E‑Tourneo Courier pe 15 mai, în Copenhaga, Danemarca, ca parte a evenimentului „Bring On Tomorrow Live”, unde s-a prezentat noua abordare electrică și fără compromisuri a companiei.

Construit pentru aventură și pregătit pentru orice scenariu, Ford E-Tourneo Courier este un vehicul polivalent cu cinci locuri, cu un design inspirat de cel al SUV-urilor, care oferă spațiu generos pentru pasageri și pentru bunurile lor, totul într-o caroserie compactă.

Cel mai nou model al familiei Tourneo utilizează un sistem de propulsie electric, completat de o gamă largă de experiențe digitale și funcții conectate pentru a transforma deținerea acestui vehicul electric într-una atractivă și accesibilă, capabilă să actualizeze software-ul over-the-air pentru a îmbunătăți produsul în timp.

Citește și: VIDEO Un român scrie istorie la Ford. A desenat noul Ford Explorer electric pentru Europa

„Noile modele precum E‑Tourneo Courier reprezintă viitorul Ford în Europa – electrice, plăcute de condus și alimentate de o nevoie neliniștită de aventură.

Noul nostru vehicul polivalent complet electric este cea mai recentă demonstrație a eforturilor noastre globale în care am investit mai multe miliarde de dolari pentru a crește producția de vehicule electrice și de a livra vehicule conectate pentru clienții noștri”, a declarat Martin Sander, manager general Ford Model e, Europa.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele 10 vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024, deoarece vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune până în 2035. 

Citește și: Ford Craiova își crește capacitatea de producție la 272.000 mașini: 1.300 de noi locuri de muncă

Modelul complet electric E‑Tourneo Courier va ajunge în 2024 la clienții din toată Europa.

Până atunci, însă, din această vară va fi disponibilă pentru comandă versiunea cu motor EcoBoost pe benzină Tourneo Courier, cu livrări programate la finalul acestui an.

Maximum de polivalență în utilizarea zilnică

Ford E-Tourneo Courier a fost dezvoltat de la zero pentru a oferi un concept practic și spațios, într-un pachet manevrabil și compact.

Partea din față este tipică modelelor electrice și integrează o bară luminoasă cu aspect futurist, pe toată lățimea mașinii și o grilă cromată cu “diamante” Ford.

„Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clienților să obțină maximum de polivalență în utilizarea zilnică – indiferent că mașina este încărcată pentru aventură alături de familie sau pentru a căra materialele necesare unei lucrări, cu toate scaunele spate rabatate”, a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa.

„Designul inspirat de SUV-uri este robust la exterior și spațios în interior, în timp ce detaliile moderne tipice EV-urilor adaugă exclusivitate și anunță în mod clar E‑Tourneo Courier ca parte a revoluției electrice Ford”, a adăugat acesta.

Spațiu pentru 5 adulți plus bagaje

Vehiculul polivalent 100% electric E-Tourneo Courier este dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor în mod confortabil și cu un caracter practic ridicat, integrând o banchetă spate fracționabilă 60-40 și cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% față de vechiul Tourneo Courier.

Pasagerii beneficiază, de asemenea, de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă, un portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capota față.

Experiențele digitale la bord sunt centrate în jurul spectaculosului panou de instrumente denumit „Digiboard”, care integrează un instrumentar digital, dar și sistemul multimedia SYNC 4, controlat prin intermediul ecranului tactil de 12 inch.

Șoferul dispune de integrare wireless Android Auto și Apple CarPlay, precum și de un suport de încărcare wireless a telefonului.

Actualizările over-the-air pot îmbunătăți funcționalitatea în timp, fără a fi nevoie să vizitați un dealer.

E-Tourneo Courier va fi disponibil cu o gamă de versiuni elegante, inclusiv Active cu plafon vopsit diferit de restul caroseriei, protecții suplimentare pentru pasajele roții, bare de acoperiș și cusături unice pentru scaune.

136 de cai electrici, tehnologie „One-Pedal” și încărcare cu până la 100 kWh

Călătoriile rafinate, complet electrice, sunt posibile mulțumită motorului de 100 kW (136 CP) al lui E-Tourneo Courier, care beneficiază de tehnologia One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai eficient și mai plăcut.

Cea mai cuprinzătoare suită de sisteme avansate de asistență a șoferului din clasă ajută, de asemenea, să ușureze conducerea zilnică și călătoriile mai lungi, iar șoferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco și Slippery. 6

Vehiculul oferă atât opțiuni de încărcare de 11 kW AC, cât și 100 kW DC, iar gestionarea încărcării este mai facilă grație aplicației Ford Pass, de unde se poate administra și programa încărcarea după nevoile fiecăruia.

O încărcare obișnuită la AC, de la 10 la 100%, durează 5,7 ore. Iar o stație DC de 100 kW bateria se încarcă 10-80% în sub 35 de minute.

E-Tourneo Courier va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România, din a doua jumătate a anului 2024, alături de crossover-ul Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, care va fi oferit și el într-o versiune complet electrică din 2024.

Noul Tourneo Courier cu motor turbo pe benzină EcoBoost de 125 CP și o cilindree de 1,0 litri intră în producție în 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te