VIDEO Odată cu facelift-ul, Volkswagen Arteon primește ”cocoașă” Shooting Brake și sistem PHEV

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.06.2020 - 13:26

Coupé-ul în patru uși Volkswagen Arteon, urmașul Passat-ului CC, a ajuns la jumătatea vieții și a primit un facelift. Dacă schimbările optice sunt minime, în premieră, Arteon este oferit în versiune Shooting Brake și cu sistem de propulsie hibrid plug-in (PHEV).

SHARE

Arteon facelift se remarcă, în mare, prin intermediul noilor blocuri optice față cu tehnologie LED, calandrul redesenat, care include o prelungire a luminilor de zi, parașocul față cu o notă mai agresivă și noile blocuri optice spate, tot LED. Volkswagen oferă și trei culori noi pentru caroserie și noi jante din aliaj, cu dimensiuni între 18 și 20 de inch.

La interior, mașina vine cu un volan multifuncțional nou, sistem de control prin atingere petru sistemul de climatizare și o planșă de bord ușor redesenată în partea superioară. Iar VW oferă noi opțiuni, printre care un sistem audio Hi-Fi de 700 Wați semnat de Harman/Kardon și un sistem de iluminare ambientală cu nu mai puțin de 30 de culori noi.

Indiferent de nivelul de echipare, bordul Arteon-ului facelift este dominat de un ecran de 10,25 inch. Pentru sistemul de infotaintment se poate opta fie pentru un display de 8 inch, fie pentru unul de  9,2 inch. Iar, în premieră, proprietarii de Arteon pot renunța la tradiționala cheie, pentru a deschide/închide mașina direct cu smartphone-ul.

Shooting Brake nu e break

Shooting Brake nu înseamnă neapărat spațiu mai mare, de break clasic, ci acces mai bun. Arteon și Arteon Shooting Brake sunt identice până la nivelul montantului ”B”, al portierelor față. Din cauza liniei redesenate a plafonului, de aici, Shooting Brake-ul oferă un plus de spațiu la nivelul capului pasagerilor (+11 mm în față, +48 mm în spate).

Portbagajul este un pic mai mare (590 litri) și ajunge până la 1.632 litri cu bacheta rabatată. Cu capacul mobil al portbagajului scos, însă, în Shooting Brake pot fi încărcate obiecte mai voluminoase, iar accesul la portbagaj este mult mai facil.

Hibrid plug-in și versiune de performanță R

Odată cu facelift-ul, Vokswagen Arteon a primit și două noi versiuni, una eco, PHEV, și una de performanță, R. Arteon-ul hibrid plug-in se bazează pe un motor pe benzină turbo de 1.4 litri, cu patru cilindri, un motor electric și o baterie cu o capacitate de 13,7 kWh. Puterea totală a sistemului PHEV este de 218 cai putere, iar, oficial, mașina poate rula 100% electric aproape 60 de kilometri (în trafic real, probabil, circa 35-40 de kilometri).

Arteon R și Arteon Shooting Brake R împart motorul cu viitorul Volkswagen Golf R. Este vorba despre un benzinar turbo de 2.0 litri, care dezvoltă 320 cai putere și un cuplu de 420 Nm. Acesta transmite puterea la roți prin intermediul unei cutii de viteze DSG, cu dublu-ambreiaj, și a unui sistem de tracțiune integrală, care poate varia cuplus transmis unei roți cu până la 100%.

Bineînțeles, versiunile R dispun de suspensie sport mai joasă, cu amortizoare adaptive, jante R de 20 inch și frâne cu discuri de 18 inch și etrieri cu patru pistonașe pe puntea față, de un kit de caroserie agresiv, care optimizează și mai mult aerodinamica, și, nu în ultimul rând, de sistem de evacuare cu patru guri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te