TEASER Volkswagen dă o nouă valență celei de-a 5-a generații Caddy: Mini-Camper

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.07.2020 - 15:03

Fără nicio legătură cu lifestyle-brand-ul britanic MINI, Vokswagen pregătește noua utilitară compactă Caddy pentru aventuri sub clar de lună și a publicat primele schițe ale modelului Mini-Camper, urmașul lui Caddy Beach.

SHARE

Volkswagen are o relație îndelungată și stabilă cu vehiculele recreaționale, primul Camper apărând încă din anii 1960, pe întrăgitul van Volkswagen T1. În ultimii ani, nemții au plusat cu Grand California, un Camper mai mare, dezvoltat pe baza utilitarei Crafter. Iar acum, cu Caddy Mini-Camper, VW redefinește segmentul caselor mobile compacte ce pot fi utilizate și ca mașini de zi cu zi.

Constructorul german a intrat în această clasă din 2005. Dar abia acum, cu Camper-ul dezvoltat pe cea de-a 5-a generație Caddy, propune concept complet de casă mobilă compactă. Interiorul Caddy-ului Mini-Camper este complet regândit și dotat cu ”mobilă” California și fel de fel de opțiuni, ca ”frații” săi mai mari, Transporter și Crafter.

În primul rând, de exemplu, mașina ascunde un nou concept de pat, la fel de confortabil ca cele din modelele mai mari, California și Grand California (patul are 2 metri lungime și dispune de arcuri). Iar VW a inclus și o tușă de romantism, dotând mașina cu un acoperiș panoramic generos (suprafață de 1,4 metri pătrați), prin care, noaptea, pot fi admirate, de pildă stelele. Pentru cei care nu vor să fie treziți de lumina răsăritului, însă, toate geamurile, inclusiv acoperișul din sticlă, pot fi acoperite.

Ingenios, în spatele mașinii pot fi depozitate scaunele și masa de camping disponibile pentru celelalte modele California. Iar cele două genți practice pentru bagaje, ce pot fi luate în casă pentru a fi încărcate, pot fi folosite și pe post de ”obloane” pentru geamurile spate.

Pentru confortul și siguranța pasagerilor, Caddy Mini-Camper dispune de 19 sisteme de asistență, printre care, în premieră, Travel Assist, un sistem ce permite rularea semi-autonomă. De asemenea, nou în cazul lui Caddy, dar cunoscut de la Crafter și Transporter, este și sistemul Trailer Assist, care facilitează mersul cu spatele cu o remorcă atașată.

Lansarea oficială a modelului Caddy Mini-Camper este programată la începutul lunii septembrie.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.