FOTO Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.07.2023 - 14:41
Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul - Foto: Facebook/Ion Iliescu
Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul - Foto: Facebook/Ion Iliescu
Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul - Foto: Facebook/Ion Iliescu
Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul - Foto: Facebook/Ion Iliescu
Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul - Foto: Facebook/Ion Iliescu

Românul cu Tico, care a devenit viral după ce în 2022 a fost cu familia în Kefalonia și de Paște 2023 în Thassos, a plecat iar în vacanță în Kefalonia. De data aceasta, se laudă că și-a „tunat” Tico-ul, că i-a montat perne de aer pe spate, ca să nu mai atingă roțile de caroserie.

SHARE

În 2022, aventura unei familii de români formată din trei adulți și un copil de 12 ani care a mers pentru al cincilea an consecutiv cu un Daewoo Tico în vacanță în Grecia și a povestit pe Facebook drumul de 2.500 de kilometri până în Kefalonia a devenit virală, mai ales după ce șoferul s-a lăudat că a ales Tico-ul în detrimentul unui BMW X3, pentru că este „o mașină mică dar plină de ambiție”. 

Citește și: DACIA 1.310 cu portbagaj deasupra, la Salonic. Cu TICO în Kefalonia după 14 ore. Vacanța la 80 km/h

De Paște 2023, Ion Iliescu, aventurierul român cu Tico a recidivat și și-a dus familia cu mașinuța în Thassos. Evident, povestind nou aventură pe Facebook: 10 ore, cu 120 km/h, până în Thassos. „Nu papă gram de ulei”

Iar acum, Ion Iliescu a ajuns din nou cu familia pe insula Kefalonia cu „vestitul” Tico. A condus 1.200 km în 16 ore până la feribot. 

Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia. I-a pus perne de aer, plutește ca Rollsul

Românul cu Tico a plecat iar în Kefalonia cu familia și a descris pe pagina sa de Facebook tot drumul. 

„O mașină ca să funcționeze perfect are nevoie de mai multe reglaje, pentru o viață perfectă trebuie să te reglezi mereu. Degeaba ai bani dacă putrezești peste salteaua doldora.

Suntem educați să ne ,, diferențiem " să etalăm, să ,,ne vadă lumea" dar nu asta ar trebui sa fie scopul vieții.

Pentru noi nu contează ce zice lumea, ce mașină avem, dece așa si pe dincolo, noi vrem să descoperim Grecia an de an.

Și a sosit clipa mult așteptată, bagajele făcute, mașina pregătită, promisiunea lui Kostas că ne așteaptă deși nu i-am trimis nici un ban avans. A zis că ne știe de anul trecut si are încredere că vom revenii.

Și pentru că anul trecut am promis copiiilor (dă doamne să mai fac așa promisiuni) anul acesta am ales tot Kefalonia. Rămăsese ceva..., un gol, o chestie nerezolvată si am zis să mai băgăm o fisă”, povestește Ion Iliescu pe Facebook. 

Citește și: FOTO Un român a făcut Lefkada – Brașov în 2 zile. A încărcat Tesla Model Y de 5 ori. Cost: 600 lei

Românul cu Tico se laudă că a ajuns un fel de MacGyver. A montat singur pernele de aer: „Perfecțiunea la superlativ!”

În noua poveste despre aventura sa cu Tico și familia în Kefalonia, Ion Iliescu se laudă că a ajuns un fel de MacGyver (eroul serialului american MacGyver din 1985 scăpa aproape în fiecare episod din situații dificile inventând și meșterind fel de fel de dispozitive), că a montat singur pernele de aer pe puntea spate a mașinii pentru ca roțile să nu mai atingă caroseria din cauza încărcării până la refuz a automobilului. 

Citește și: FOTO Un bucureștean a fost cu mașina electrică la Istanbul: A condus 23 de ore, a încărcat de 6 ori

„Drumul a fost luuung si ceva probleme la Tico (ăștia pesimiști nu vă bucurați că va explic imediat) pentru că trebuia să-i rezolv partea de suspensie, am ales să-i montez perne de aer.

Mecanicul Ion in vacanta cu copiii, asa că le-am montat eu. Dupa montaj au urmat reglajele de presiune. Totul ok, masina nu se mai cocoșează, anvelopa nu mai atinge de aripa spate. Perfect!

Am ieșit din București pe la 18.30 (...)  A urmat coada pentru taxa de pod, am luat-o imediat după ce am coborât podul. În vamă am stat putin, vinieta am luat-o on-line la fel si asigurare de călătorie.

De la acele perne de aer masina isi schimbă radical mersul, traictoria in viraje este alta, dâmburi, gropi, hârtoape, toate sunt absorbite de acele perne. Imi vine in cap reclama de la Rolls Royce cu covorul lui Aladin, parca asa s-a transformat si Tico. Perfecțiunea la superlativ!

Nu durează mult si începe să se încliiiine în viraje, devine o căruță pe un drum pietruit. Opresc la o benzinărie, mai bag presiune, continuăm drumul, după 30 minute iar senzația de căruță.... Verific furtunele si pe la un Y-grec de plastic pierdea presiune...

Hotărăsc să opresc la o benzinărie si să pun totul pe direct, să umflu pernele separat. David îmi tine lanterna telefonului, căldură, noapte, am orbecăit dar le-am rezolvat. A durat cam 40 de minute si sper să fi rezolvat problema.

Am mai oprit să desumflăm pentru că țopăiau.

Acum totul e perfect, Tico se transformă într-o mașină extraordinar de confortabilă, David doarme, Nadia doarme (Alexandra vine miercuri cu avionul) Tico toarce ca motanul lângă sobă.

La granița dintre Bulgaria și Grecia durează câteva secunde si trecem (pe David nu l-am trezit) de aici urmează partea frumoasa a drumului, multe tuneluri, serpentine, șoseaua pe două benzi”, a mai povestit Ion Iliescu.

1.200 km în 16 ore, cu Tico, până la feribotul spre Kefalonia. „Un nene sofer a luat greșit de volan si ne-a îndoit aripa”

„Avem feribot platit pentru cursa de 11.45, (mare stres sa ajungi la ora fixată ca să nu pierzi 80euro) pe rezervare scrie că trebuie să fim cu o oră înainte in port.

Dupa 1.200 km si 16 ore de condus ajungem in portul Vasiliki.

Ceasul arata 10.30 si afara sunt peste 30 de grade. Nu exista umbră pentru că suntem pe un dig. Mergem să printăm biletele si ne punem la coadă. Aerul condiționat funcționează, in Tico este răcoare, feribotul întârzie o oră.....Tico merge de două ore cu aerul condiționat la maxim doar să ne facă noua răcoare. Încă o înclinare spre acel proiectant care a gandit aerul condiționat.

N-am înțeles de ce firma asta de feribot se chinuie să ne parcam mașinile la 2 cm una de cealaltă.... Am observat in poze (după ce am ajuns la cazare) că un nene sofer a luat greșit de volan si ne-a îndoit aripa...

Drumul cu feribotul durează o oră, plus încă o ora pana la cazare. Din Fiskardo până in Argostoli soseaua este virajata,(cea mai frumoasa sosea pe care am condus vreodată) munte în stânga, marea in dreapta noi undeva la înălțimea unde poți cuprinde tot peisajul!

Sunt 20 de ore 1.300km de cand am plecat de acasă, dar a meritat pentru tot ce ne oferă KEFALONIA, nu mai simt oboseala, deschid o bere si ma relaxez.

Vom aduna cate o mână de pietricele de pe fiecare plajă vizitată să le punem la proiectul ,,aleea vacantelor cu Tico" si la bătrânețe poate reușim sa strangem cât pentru o potecuță pe care să pășească nepoții și să ne întrebe: asta de unde este? Asa rotunde sunt pietrele la Myrthos? Vaaai ce colorate sunt cele de la plaja Skala!
 
Asta este averea noastră si in afară de amintiri, vom lăsa copiilor niste pietricele pe care le considerăm niste bijuterii”, a cochis Ion Iliescu, pe Forum Grecia.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te