FOTO Vacanță „extremă”: 3 adulți și un copil, în Kefalonia cu un Tico: „Săraca mașină gâfâia”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.08.2022 - 14:06
Vacanță „extremă”: 3 adulți și un copil, în Kefalonia cu un Tico: „Săraca mașină gâfâia”. / Foto: Ion Iliescu, Facebook
Vacanță „extremă”: 3 adulți și un copil, în Kefalonia cu un Tico: „Săraca mașină gâfâia”. / Foto: Ion Iliescu, Facebook
Vacanță „extremă”: 3 adulți și un copil, în Kefalonia cu un Tico: „Săraca mașină gâfâia”. / Foto: Ion Iliescu, Facebook
Vacanță „extremă”: 3 adulți și un copil, în Kefalonia cu un Tico: „Săraca mașină gâfâia”. / Foto: Ion Iliescu, Facebook

O familie de români formată din trei adulți și un copil de 12 ani mers pentru al cincilea an consecutiv cu un Daewoo Tico în vacanță în Grecia. De data aceasta, familia a ales insula Kefalonia și a povestit pe Facebook cum a fost aventura de aproape 2.500 de kilometri.

SHARE

Adevărat sau, probabil, mai mult nu, autorul relatării se laudă că a ales Tico-ul în detrimentul unui BMW X3, pentru că este „o mașină mică dar plină de ambiție”. 

De asemenea, temerarul șofer spune că a parcurs aproape 1.100 de kilometri, din Pantelimon până în Nidri, port din care a luat ferbotul către Kefalonia, în puțin peste 14 ore, ceea ce ar însemna că a reușit să obțină o viteză medie de cel puțin 78 km/h cu Tico. Asta, dacă nu a făcut nicio pauză mai consistentă pe drum.

Oricum ar fi, însă, experiența familiei cu Tico în Kefalonia este „extremă”, pe lângă cei trei adulți și un copil mașina fiind, evident, burdușită cu bagaje. 

Citește și: O familie din Suceava a plecat cu mașina electrică în Thassos: 3 încărcări și o noapte de cazare

„Anul asta ne-am propus să mergem pe o insulă in Grecia, mai exact Kefalonia. Doi in Paralia Katerini, doi ani în Halkidiki. Am căutat răsfoit AIRBNB si in ianuarie ne-a picat cu tronc o cazare in sub castelul venețian. Aproape de Argostoli (capitala Kefaloniei) casă la curte cu livadă de portocali și lamai, doua dormitoare, gratar, singuri in casa/curte, magazine la 300m. Suntem 3 adulți si un copil de 12 ani si o mașină mică dar plină de ambiție 😀. Am ales-i pe ea in detrimentul unui BMW X3, ce să faci, a vrut joponezul să vada si anul asta Grecia 😀

Am plecat pe la 19 din Pantelimon, cam 19.40 am ieșit din București. Lejer in vamă, vinieta Bulgaria luata on-line (de pe aplicatie pentru ca site-ul făcea figuri si mai este un site hakuit) noaptea putine masini, poliție am întâlnit numai in Bulgaria dar era tarziu sa mai stea la oprit masini.

Am ajuns in Nidri pe la 10 si un pic cu rezevare feribot West Fery de ora 13. Nu m-am dus in port, m-am luat dupa indicațiile lor si am fost la o gheretă departe de port. Am înțeles șmecheria asta cand am ajuns in port si era cursa la ora 11 dar cu alta companie... Daca stiam, incercam sa iau bilete la acea companie. Am așteptat doua ore într-un soare năucitor... Cursa a durat 1.30 min, marea calma.

 
Intrarea in portul Fiskardo la ora 14.30 iti arata o mare albastra cum n-am mai văzut in viața mea. A doua zi ne-am dus la vestita plaja Myrtos care este mai frumoasa decat ce se vede in poze. Drumul pana jos este virajat iar ultimele serpentine sunt pline de masini parcate.
 
Noi ajungem la plaja dupa ora 14 cand lumea se duce de pe plajă. Stam pana dupa apus iar apoi ne ducem la o taverna să mâncăm. Am bifat 7 plaje si lacul Melisani, toate au fost la superlativ. Ne-a placut mult de tot Skala. Apa super limpede, plajă foarte lunga, nisp, pietricele, doar trebuie sa alegi ce-ți place.

Argostoli. Limba oficială este italiană 😀 Lux, lume cu foarte multi bani, pe alei se contopeste mirosuri de parfumuri scumpe, foarte scumpe, in port yahturi care depășesc milioane de euro sunt parcate la mal. Lumea se uita cum trăiesc bogatii, bogatii se lasa priviti cum își savureaza un vin, o bere, un trabuc. Tot in port isi fac apariția si broaștele țestoase mai ales dimineața. Am ales sa mancam numai unde mirosea bine. Am găsit o pizza excelenta pe o străduță lăturalnică. Cel mai scump am platit 50e pe 3 portii de mâncare dar ne-a costat si 7e 6 pești din pescarie pe care i-am făcut la tigaie. In grecia nu exista malai... Daca vreti să mâncați românește nu se poate 😀😀😀

Nu ratați să vizitați castelul venețian, este minunat si priveliștea de acolo face toti bani, sunt si doua taverne sus langa castel dar n-am făcut programare si am ratat...

Drumul catre casa a fost tot dintr-o bucata dar obositor, nu înțeleg dece s-au umflat bagajele si masina s-a îngreunat... Nu am luat-o pe veliko tarnovo si rău am făcut... Dâmburi ca la balamuc, săraca mașină gâfâia, o durea, mă durea si pe mine când încasa un cate un sul de asfalt...

Prima vacanță de la care am plecat cu un sentiment de...ne venea să plângem.... Cum s-au scurs atât de repede 10 zile?.... Am promis ca la anul luam 15 zile sa vedem tot ce n-am văzut anul asta”, a postat utilizatorul „Ion Iliescu” pe forumul „Vacante do it yourself”. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te