Ford a depășit pragul psihologic de un milion de autovehicule produse la Craiova în 12 ani

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.12.2021 - 19:15
Ford a depășit pragul psihologic de un milion de autovehicule produse la Craiova în 12 ani. / Foto: Ford

Pe porțile fabricii Ford de la Craiova a ieșit, după 12 ani de activitate, autovehiculul cu numărul 1.000.000. Acesta este un model Ford Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 de cai putere.

SHARE

Actvitatea fabricii Ford Craiova a început în 2009. Înainte de a produce modelul Ford Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

Investiția totală a Ford în operațiunile sale de producție din România este de aproape două miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

Citește și: CLEPA: 500.000 de locuri de muncă, amenințate în Europa de electrificarea forțată a mașinilor

În ultimii ani s-au făcut investiții semnificative la fabrica din Craiova. Peste 600 de roboți au fost instalați, de exemplu, pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Iar aproximativ 6.000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford de talie mondială din Craiova.

Prima mașină 100% electrică produsă în România, din 2024

La începutul acestui an, Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Citește și: Resuscitarea legendelor, strategia companiilor auto pentru a te convinge să cumperi o electrică

Prin introducerea unui nou vehicul complet electric în 2024, la Craiova, Ford transmite un semnal clar că rămâne pe deplin angajat să ofere clienților săi de vehicule comerciale din Europa, un viitor cu zero emisii.

Compania s-a angajat ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă să emită zero, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se estimează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.