Elon Musk s-a răzgândit. Modelele Tesla nu mai pot fi cumpărate cu Bitcoin. Minarea nu e „verde”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.05.2021 - 00:01
Bitcoin s-a depreciat cu 7% după anunț. / Foto: stockhead.com.au

Tesla Inc a suspendat folosirea Bitcoin pentru achiziţionarea de vehicule, a anunţat, pe Twitter, şeful producătorului american de automobile electrice, Elon Musk.

SHARE

Bitcoin s-a depreciat cu 7% după anunț

Cotaţia celei mai importante monede digitale s-a depreciat cu peste 7% după acest anunţ şi se tranzacţiona la 52.669 de dolari.

Musk a declarat că Tesla nu va vinde Bitcoin şi intenţionează să folosească criptomoneda pentru tranzacţii de îndată ce vor fi folosite surse mai sustenabile de energie pentru minare.

"Analizăm de asemenea alte criptomonede care folosesc sub 1% din energia folosită de bitcoin", a spus Musk.

Citește și: Este Bitcoin prea mare pentru a eșua?

Acesta anunţase în martie că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind Bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă ulterior și în afara SUA, în acest an.

Miliardarul a scris pe Twitter: "Puteţi cumpăra acum o Tesla cu Bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca Bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară".

Cotaţia Bitcoin a urcat în februarie la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Citește și: Vrei să investești în criptomonede? Iată câteva trucuri

Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea "achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei Bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.