BREAKING Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €!

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.04.2024 - 10:53
Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €! - Foto: Dacia
Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €! - Foto: captură ecran
Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €! - Foto: Dacia
Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €! - Foto: Dacia

Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Dacia a publicat prețurile pentru Dacia Spring facelift în România, iar cel de bază este de 16.900 €, TVA inclusă, sau de 11.800 €, prin programul Rabla 2024.

SHARE

Dacia dă o lovitură grea concurenței în războiul prețurilor mașinilor electrice. Având în vedere că, la un preț de pornire de 20.800 €, poziția Dacia Spring începea să fie amenințată, Grupul Dacia-Renault a decis să ieftinească noua Dacia Spring, facelift-ul lansat în martie 2024 la Salonul Auto de la Geneva. 

Citește și: FOTO Prima mașină electrică care amenință Dacia Spring e tot chinezească, dar se face în Polonia

Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Prețul, redus cu 3.900 €! Dar, e mai scumpă cu 1.200 € prin Rabla Plus 2024

Dacia Spring facelift rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Europa prețul de bază al noului model fiind de 16.900 €, TVA inclusă. Adică, cu 3.900 € mai mic decât al „vechiului” model! 

Prin Rabla Plus 2024, însă, Dacia Spring e mai scumpă cu 1.200 €. Cum Guvernul a redus cu 50% ecobonus-ul Rabla Plus în 2024, la 5.100 €, Dacia Spring are un preț de pornire prin program de 11.800 €, TVA inclusă. Cu Rabla Plus 2023, Dacia Spring pleca de la 10.600 €, TVA inclusă. 

Citește și: VIDEO Dacia Spring în pericol? Renault a resuscitat electric legendarul Renault 5. Preț de 25.000 €

Prețurile Dacia Spring facelift în România

Noul Spring beneficiază de un design complet refăcut și de echipamente moderne, oferind cel mai bun raport preț/prestații din segmentul său.

Modelul va putea fi comandat în România înainte de sfârșitul lunii aprilie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru luna septembrie.

Noul Spring adoptă noua identitate vizuală a mărcii, inaugurată pe ultima generație a modelului Duster. Cu un aspect mai robust și cu mai multă personalitate, noul model devine mai atrăgător ca oricând. Designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB. 

Citește și: VIDEO Dacia Spring, schimbată major. Mașina electrică are „V2L”. Poate face cafele sau grătar

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10", care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall).

Și, pentru a ușura viața clienților săi, Dacia introduce butonul "My Safety" care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă pe versiunea Essential.

Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă. Greutatea vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard.

Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Peste 140.000 Dacia Spring, vândute în Europa din 2021 până în prezent

Lansat în prima jumătate a anului 2021, prima mașină electrică Dacia a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Pe piața din România, Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice.

În 2023 au fost înmatriculate 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței de vehicule electrice din țară. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te